Factoringul – soluția perfectă pentru realizarea exporturilor cu acoperirea riscurilor

0
422

Realizarea exporturilor și livrarea mărfurilor de multe ori este un proces dificil de gestionat de către producători. Identificarea unui partener de încredere, evaluarea riscului, administrarea eficientă a facturilor sunt doar unele din impedimentele cu care se confruntă aceștia. Totuși, există o soluție – factoringul extern de export, care asigură 100% riscul de neplată a facturilor de către debitorul extern și include suplimentar servicii de evidență a facturilor și colectarea plăților.

BCR Chișinău  – prima bancă din Moldova care a aderat la Factors Chain International

La moment, factoring este accesibil și utilizat de tot mai multe companii din Republica Moldova, însă, totodată, rămâne un produs mai puțin cunoscut. BCR Chișinău SA deține în acest domeniu o experiență de peste 6 ani.

Factoringul extern de export presupune 4 tipuri de servicii incluse într-un singur pachet, astfel devenind cea mai avantajoasă opțiune pentru exportatori și importatori:

- pub -(P) Construcția Depozitelor Frigorifice și Depozitelor pentru cereale!
 • Finanțarea pe termen scurt pe bază de facturi, fără gaj;
 • Administrarea eficientă a facturilor;
 • Colectarea creanțelor la scadență;
 • Acoperirea riscului de neplată a debitorului.

Factoringul – soluția perfectă de finanțare pe termen scurt

Clientul livrează marfa, iar partenerul acestuia realizează plata în termenul indicat în contract, care poate fi de până la maxim 180 de zile.

„Clientul se prezintă la bancă cu solicitarea de a-i oferi factoring extern de export pentru un anumit partener. Împreună cu o companie de factoring cu care stabilim un parteneriat de colaborare, realizăm o analiză a partenerului și oferim clientului un plafon de factoring în limita căruia acceptăm facturi pentru finanțare și care vor fi automat acoperite pentru riscul de neplată. După ce marfa este livrată, clientul se prezintă la bancă cu setul de acte, iar noi îi oferim finanțare până la 90% din valoarea facturii prezentate. Factura este înregistrată și urmărită pentru încasare împreună cu compania de factoring cu care colaborăm. După încasarea facturii realizăm decontările necesare în relația cu clientul nostru. Astfel, clientul beneficiază de mai multe servicii avantajoase”.

Factoringul – pentru o relație de colaborare sănătoasă

„Factoring-ul a devenit solicitat atât de exportatori ce au o relație de colaborare de lungă durată cu cumpărători bazată pe utilizarea altor instrumente de acoperire, cât și de producătorii ce doresc să exploreze noi piețe de desfacere. În cazul în care nu cunoașteți partenerii, doriți o analiză independentă și o acoperire a riscului de neplată – factoringul este soluția perfectă. Oferim suport pentru derularea normală a unei relații comerciale”.

Avantaje pentru exportatori:

 • Oportunitatea de negociere a unui preț mai bun prin acceptarea termenului mai mare de achitare a facturilor de către cumpărător (până la 180 zile);
 • Acoperirea deficitul de lichiditate prin finanțarea facturilor;
 • Verificarea Debitorului, în special în cazul inițierii unei noi relații de afaceri;
 • Reducerea costurilor de administrare a facturilor si colectarea rapida a creantelor;
 • Acoperirea 100% a riscului de neplată;
 • Nu necesită garanții reale comparativ cu finanțarea clasică.

Factoringul de export – avantajos indiferent de volumul exporturilor

„Factoringul de export este un produs destinat, în special, companiilor mici și mijlocii, însă experiența obținută demonstrează că este eficient și în cazul companiilor mari. Pentru companiile mici produsul constituie o sursă de finanțare, pentru cele mari – o gestiune mai eficientă a resurselor, externalizarea serviciilor de evidență a facturilor și acoperirea riscurilor de neplată”.

În ce caz puteți solicita servicii de factoring:

 • Exportul de mărfuri (cu excepția produselor unicat, produse perisabile, activitatea de construcţii, producţia de bijuterii, blănuri şi produse de lux), prestarea serviciilor de transport;

BCR propune oferte personalizate în dependență de specificul tranzacției. Suma plafonului de factoring, termenul, comisioanele se stabilesc individual ajustându-se oferta în funcție de necesitățile clientului. Pentru mai multe detalii accesați acest link sau apelați 0 800 22 227.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici