‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 13 martie, 2024
2.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriFamilia Chiriac - cu o fermă de doar 36 de vaci, au câștigat medalii...

Familia Chiriac – cu o fermă de doar 36 de vaci, au câștigat medalii de argint și bronz la una dintre cele mai importante expoziții internaționale de cașcavaluri

‹ adv ›
‹ adv ›

În anul 2016, familia Chiriac a inițiat o mică afacere de familie, de fapt, în acea perioadă, fiind mai mult o pasiune, iar conturul unei afaceri abia de se făcea vizibil – având doar cinci vaci. În schimb, idei foarte ambițioase.

 „La început, eu lucram peste hotare, iar Eudochia era acasă, îngrijind de cei trei copii ai noștri. Familia noastră a primit în dar o văcuță, de la ea totul a pornit. După o perioadă în care am îngrijit-o, am decis să creștem numărul vacilor pe care le întreținem”, relatează Petru Chiriac.

Mini-ferma de vaci a fost creată pentru a produce brânzeturi artizanale și în speranța de a dezvolta o activitate care să le permită ambilor soți Chiriac să fie alături de copiii lor.

De fiecare dată când ofereau prietenilor pentru degustare produsele, aceștia rămâneau încântați, acesta, în acea perioadă, dovedindu-se a fi cel mai mare imbold în dezvoltarea activității lor.

Când ne spuneau că totul e atât de gustos, ne-am zis că trebuie să continuăm să experimentăm”, menționează Eudochia.

Pe lângă dorință, unul dintre motivele de a se dezvolta a fost oferit de către UE și Polish Aid, beneficiind de finanțare nerambursabilă în cadrul Fondului Inițiativelor Pilot LEADER-UE 2020.

Datorită acestui suport, familia Chiriac a reușit să instaleze propria secție de producere modulară pentru procesul de producție și să achiziționeze utilajele necesare pentru operaționalizare și automatizare.

Totodată, acesta a fost și un imbold important de a majora numărul animalelor, de la șapte crescând până la 36 de vaci.

„Despre acest suport pot spune că este foarte important ca oamenii să creadă în tine pentru a putea merge mai departe”, relatează Eudochia Chiriac.

‹ adv ›

Ambiția i-a făcut pe micii producători aflați la început de cale să perfecționeze rețetele de producere a brânzeturilor, astfel încât să creadă și mai mult în produsele lor, care, de altfel, acum au ajuns să fie recunoscute la nivel internațional.

În cadrul uneia dintre cele mai importante expoziții internaționale de cașcavaluri – Mondial du Fromage, organizate recent la Tours, Franța, cașcavalurile produse de familia Chiriac s-au ales cu două medalii – una de bronz și una de argint.

Eudochia Chiriac ne-a spus că acesta este un imbold extraordinar de a continua dezvoltarea afacerii.

„Există o mulțime de planuri ce să facem în continuare. Ne propunem o dezvoltare ambițioasă în fabricarea brânzeturilor. Pentru mine, am făcut multe descoperiri atât în ​​fabricarea brânzeturilor, cât și în comunicare. Încă nu pot să-mi exprim emoțiile. Bineînțeles, mă bucur că am putut să realizez acest lucru și voi aduce medalii în Moldova. Acesta este începutul în activitatea noastră, există loc și motive de a merge mai departe. Scopul este să aduc în viitor nu doar argint și bronz, ci și medalii de aur. Deci, avem un obiectiv și vom face o Moldovă mai bună”, a menționat pentru Agrobiznes Eudochia Chiriac.

‹ adv ›

Familia Chiriac este acel exemplu de producători mici care, datorită entuziasmului, muncii și ambițiilor de a fi competitivi, a reușit să devină o istorie de succes.

Iar dacă doriți să gustați cât mai curând din cașcavalurile care au câștigat medalia de argint și bronz, avem o veste bună – o puteți face în cadrul târgului Cămara Fest. Următorul târg va fi organizat pe 23 și 24 septembrie pe esplanada Parcului Alunelul.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii