‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFAO: Prețurile mondiale la alimente au scăzut în februarie

FAO: Prețurile mondiale la alimente au scăzut în februarie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a scăzut în februarie, după patru luni de creştere succesivă, în urma declinului preţului uleiurilor vegetale, al cărnii şi al cerealelor, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Agerpres.

Cererea pentru unele produse a fost afectată de extinderea epidemiei de coronavirus (Covid-19), a avertizat FAO.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În februarie, acest indice a scăzut cu 1%, comparativ cu ianuarie, până la un nivel de 180,5 puncte.

Preţul uleiurilor vegetale, care a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, ca urmare a majorării preţurilor la uleiul de palmier, soia, floarea soarelui şi rapiţă, a scăzut cu 10,3% în februarie. La cereale, creşterea preţului s-a atenuat la 0,9%, în condiţiile în care preţurile internaţionale pentru toate cerealele importante, cu excepţia orezului, au scăzut. FAO a apreciat că extinderea epidemiei a contribuit la declinul preţurilor, pe fondul temerilor privind efectele asupra economiei globale.

De asemenea, preţul cărnii a înregistrat o scădere de 2% în februarie, în contextul reducerii achiziţiilor în China epicentrul epidemiei. În schimb, a crescut cu 4,6% preţul produselor lactate, şi cu 4,5% preţul zahărului.

FAO se aşteaptă în acest an la o producţie de grâu de 763 milioane de tone, aproape neschimbată faţă de nivelul record înregistrat în 2019.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›