miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFermier: Am achiziționat stropitoarea New Holland SP 3500 - până la 300 de hectare...

Fermier: Am achiziționat stropitoarea New Holland SP 3500 – până la 300 de hectare tratate pe zi

Recomandate

În acest an, fermierul Pavel Catanoi împreună cu feciorul Victor au decis să facă investiții pe măsură în utilaje și echipamente performante. Acum ceva timp, am vorbit despre prima combină pe șenile New Holland CR10.90 din Moldova care a ajuns în întreprinderea fermierului.

De această dată, vom relata mai multe despre stropitoarea New Holland SP 3500, achiziția făcută de CatAgroPro SRL pentru acest sezon.

Investițiile în tehnică agricolă și utilaje performante sunt argumentate de către producător prin necesitatea optimizării procesului de lucru, achiziționând tehnică agricolă performantă, ce permite o mai bună valorificare a inpturilor, o productivitate superioară și economii considerabile.

„Un prim pas pentru a face față problemelor crizei, credem noi, este investiția în tehnologii moderne, care ne permit, în timp, să reducem costurile. Stropitoarea New Holland SP 3500 ne permite să prelucrăm până la 300 de hectare pe zi. Astfel, putem valorifica pe deplin orele sau zilele în care putem realiza tratamente.

În plus, calitatea realizării tratamentelor, monitorizarea și evitarea zonelor unde acestea deja au fost făcute și manevrabiliatea ușoară sunt aspecte importante atunci când vorbim de eficiență”, specifică Pavel Catanoi, CatAgroPro.

Stropitoarea autopropulsată New Holland SP 3500 asigură o pulverizare precisă, suprapunere ideală a zonelor de lucru și, în consecință, un rezultat final foarte bun.

Garda la sol este de 1,73 metri, foarte important în condițiile în care avem condiții variate de lucru, iar capacitatea rezervorului pentru soluția de lucru este de 3.500 de litri. Acest lucru este mai mult decât suficient pentru condițiile din Moldova. Totodată, New Holland SPX 3500 este echipată cu un motor puternic FPT NEF de 250 CP și o transmisie hidrostatică puternică cu un motor hidraulic pentru fiecare roată”, adaugă Pavel Catanoi.

Controlul funcțiilor precum reglarea înălțimii barei, închiderea secțiunilor, camera pentru mers înapoi, navigația și setarea ratei de aplicare sunt concentrate pe un singur monitor Intelliview 4.

Este o stropitoare simplă și fiabilă, care oferă un raport ideal preț-calitate. Brațul de lucru poate fi selectat la 30 sau 36 de metri. Bara este echipată cu 5 senzori de înălțime fabricați de renumita firmă americană Raven Technologies.

Datorită acestor senzori, bara va rămâne întotdeauna într-o poziție stabilă, iar operatorul nu o va împinge în pământ din neatenție.

„Bara de 30 de metri este împărțită în 9 secțiuni. În dotarea standard este inclusă funcția de închidere automatizată a secțiunilor, astfel că, atunci când stropitoare la trecere depistează că în acel loc a avut loc deja pulverizarea soluției de lucru, acesta oprește o parte din duze, asigurând suprapunerea necesară”, a specificat Vladimir Marcenco, reprezentantul companiei Vadalex-Agro, dealerul oficial New Holland în Moldova.

De asemenea, New Holland SP 3500 este dotată în varianta standard cu o cameră video pentru mersul înapoi, iar operatorul poate vedea ce se întâmplă în spate.

„O altă caracteristică tehnică a acestui model este axul hidraulic extensibil, care variază între 3,05 și 3,99 metri. Astfel, puteți alege lățimea traseului pentru orice cultură, deplasându-vă în siguranță pe câmp și pe drumurile publice. Sistemul de navigație este, de asemenea, inclus în dotarea standard”.

La capitolul confort în timpul lucrului, stropitoarea SP 3500 este echipată cu o cabină modernă, spațioasă, cu aer condiționat și izolare fonică îmbunătățită. Acest lucru permite operatorului să se simtă mai puțin obosit și să-și îndeplinească munca mai eficient.

Puteți obține o consultare mai detaliată, vă puteți apropia la sediul companiei Vadalex-Agro SRL din comuna Stăuceni, strada Alexei Mateevici 81/2.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale