Fermierul Grigore Băleanu din Brăviceni, Orhei s-a pomenit într-o situație dificilă în acest sezon. Din cauza că a fost închis sectorul HORECA, unde era realizată o bună parte din carnea de iepuri produsă la ferma sa, acum acesta e în prag de faliment.
Iepurii au masa medie a corpului de minim 1,5-1,7 kilograme. Per total, fermierul are aproximativ 100 de capete pe care dorește să le comercializeze.
„Trebuie să cumpărăm soia, tărâțe, lucernă, granule pentru a rezista. A venit și o companie să ne propună nutrețuri, aș cumpăra, aș crește iepuri, dar pentru cine?! Putem munci și câștiga, dar nu avem posibilitate. Anul trecut am vândut doar către o rețea circa 2 tone de carne, am achitat impozite, anul acesta nici nu avem pe ce. Avem foarte mulți producători în sectorul zootehnic pomeniți în aceeași situație, plus mai avem și importul mare de carne, care ne afectează, iar noi, producătorii autohtoni, ne înecăm”.
Ferma este dotată cu abator, camere frigorifice și toată infrastructura necesară pentru păstrarea sigură a cărnii. Pentru a cumpăra carne de la producător, apelați numărul de telefon 079002764.
Comentarii