‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii au blocat drumul de acces spre postul vamal Leușeni

Fermierii au blocat drumul de acces spre postul vamal Leușeni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii ieșiți cu tractoarele la protest au blocat drumul de acces spre punctul de trecere a frontierei Leușeni. Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal precizează că circulația vehiculelor este imposibilă în contextul acțiunilor organizate de agricultori, transmite IPN.

„La fața locului sunt prezente echipele comune IGPF, IP Hâncești și INSP pentru a menține ordinea publică și a restabili fluxul în trafic. În această situație, recomandăm călătorilor să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta, pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri”, menționează cele două instituții.

În contextul protestelor, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii, a mers miercuri Cahul, zona cea mai afectată de seceta din 2023.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că în discuțiile cu agricultorii au fost clarificate mai multe aspecte.

S-a menționat că, pentru a atenua impactul secetei de anul trecut în zona de sud a țării, agricultorii vor primi până la 2500 de lei per hectar. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial a deciziei, va fi lansat apelul de depunere a dosarelor.

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și institutele de cercetare și-au propus ca sarcină elaborarea programelor speciale de dezvoltare a agriculturii pentru zona de sud a Republicii Moldova. Sectorul agricol va fi sprijinit prin cercetare pentru a răspunde eficient noilor necesități și tendințe”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Miercuri, agricultorii care au blocat accesul spre Punctul de trecere al frontierei Leușeni au declarat că ei nu vor să discute cu ministrul agriculturii, dar cu premierul sau cu președintele Parlamentului.

Autoritățile au anunțat că vor desfășura vineri o ședință cu agricultorii, la care urmează să participe și premierul Dorin Recean.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›