‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 februarie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii cer o întrevedere de urgență cu premierul, amenințând cu proteste

Fermierii cer o întrevedere de urgență cu premierul, amenințând cu proteste

‹ adv ›
‹ adv ›

Fermierii cer de urgență o întrevedere cu premierul Dorin Recean pentru a discuta situația gravă din agricultură.

Dacă nu vor avea această întâlnire până vineri, ei amenință că vor scoate iarăși tehnica agricolă în stradă și vor organiza proteste masive începând chiar de săptămâna viitoare, notează tv8.md

Într-o declarație comună semnată ieri de Federația Națională a Fermierilor și Asociația Forța Fermierilor, agricultorii se plâng că la o săptămână de la Congresul Republican, nu există niciun progres pe seama revendicărilor lor. 

Aceștia spun că autoritățile nu vor să iasă la dialog. Fermierii se plâng că sunt presați de creditori, iar în cazul mai multor agricultori a fost deja inițiat procesul de sechestrare a terenurilor și a tehnicii agricole. 

În data de 21 octombrie, în cadrul Congresului Republican, fermierii au aprobat o rezoluție în care au cerut demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea și instituirea unui moratoriu la calcularea penalităților, executarea silită a obligațiunilor și demararea procedurilor de insolvență pentru producătorii de cereale și oleaginoase până la 31 octombrie 2024. 

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii