‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii din Moldova au început protestele în raioanele țării

Fermierii din Moldova au început protestele în raioanele țării

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În perioada 7-30 iunie 2023 sute de fermieri din Republica Moldova participă la proteste în raioanele țării, ulterior planificându-se deplasarea către Chișinău, dacă nu vor fi realizate revendicările acestora.

Confirmarea protestelor a fost făcută pe 6 iunie după ultima discuție a asociației Forța Fermierilor cu prim-ministru, care, potrivit asociației, nu s-a soldat cu rezultat palpabil pentru agricultori.

Amintim că, cele cinci revendicări solicitate de către fermierii care urmează să participe la protest țin de:

  1. Alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță, etc.);
  2. Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarea-soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană a prelungit această restricție pentru țările din Europa de Est până pe 15 septembrie.
  3. Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;
  4. Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor pentru subvențiile pentru anul 2022;
  5. Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) a legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiari și sumele achitate.
‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›