‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii vor să iasă din nou la protest

Fermierii vor să iasă din nou la protest

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agricultorii din țara noastră vor să iasă din nou la protest. Motivul ar fi că autoritățile bat pasul pe loc în ceea ce privește acordarea despăgubirilor pentru culturile de grupa a doua.

Anunțul despre organizarea protestelor a fost făcut de fermieri într-un grup tematic pe Viber. Acolo, agricultorii susțin că s-au săturat  de atâtea promisiuni și lipsă de acțiuni concrete.

„Pe 19 octombrie ieșim la protest în raioane”, susține un fermier.

„Se poate și direct la Capitală să mergem”, a notat un alt fermier.

Mai mult decât atât, fermierii spun că nu văd altă soluție, în contextul în care tot strigă după ajutor și roagă statul să le întindă o mână, dar așa și nu sunt auziți.

 „Suntem gata de solidarizare”, scrie alt agricultor.

„De pe 110 hectare eu n-am strâns nimic, absolut nimic, nici un kilogram de porumb ori floarea-soarelui. Am tare mare nevoie de acești bani. Dar altfel, decât protestând, cum să-i facem pe cei de la conducere să înțeleagă? Noi nu vom ceda”, ne-a spus un fermier din Hâncești.

Amintim că statul a promis agricultorilor că va acorda compensații și pentru culturile de grupa a doua. Până în prezent, nu s-a făcut nimic concret în acest sens. Guvernul susține că încearcă să identifice mijloace financiare.

Potrivit datelor, 514 mii de hectare cu porumb și floarea-soarelui au fost grav afectate în acest an din cauza secetei.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›