Obținerea unor fructe de calitate în condițiile curente este posibilă doar prin administrarea corectă a îngrășămintelor, care au un rol esențial în formarea roadei. Lucru demonstrat și de către compania EuroChem, care, pe parcursul acestui an, a înființat mai multe loturi demonstrative, inclusiv în plantațiile pomicole, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Astfel, pomicultorii au obținut un adaos de recoltă și un venit bun.

Stanislav Demenciuc, directorul companiei Agrocenter EuroChem, a menționat pentru Agrobiznes că, nutriția optimă a plantelor este garantul unei recolte de calitate, or o tehnologie modernă de producere nu poate fi implementată fără a administra îngrășăminte de calitate.

„Suntem sponsorii generali ai ediției curente a Expoziției specializate Ziua Fructelor și credem că, vom susține și pe viitor organizarea acestui eveniment important pentru sectorul pomicol din țara noastră. Totodată, am prezentat produsele companiei și schemele pe care le-am utilizat pentru nutriția plantelor. În cadrul prezentării, am comunicat fermierilor despre produsele pe care le oferim, punând un accent deosebit pe experimentele pe care le-am efectuat. Astfel, ne putem mândri cu rezultatele obținute în terenurile demonstrative din livezile de cireș ale gospodăriei Prodcar SRL, unde s-a obținut plus 2 tone mai multe cireșe, ceea ce ar însemna un adaos de 40 de mii lei la fiecare hectar. Am obținut cu circa 20% mai multă la recoltă la caise, în contextul în care sectorul demonstrativ era în primul an de rod. Am demonstrat și rezultatele obținute în plantațiile de căpșun, unde în cadrul parcelelor la care au fost administrate îngrășăminte solubile în apă cu NPK, recolta obținută în plus a fost de circa 2505 kg. Am decis să oferim tuturor celor care au venit la acest eveniment produsele noastre, pentru ca ei să le poată testa în condițiile din câmpurile personale. Sperăm astfel că, ei se vor convinge de calitatea preparatelor noastre, care oferă rezultate frumoase. Am realizat că, despre compania EuroChem fermierii cunosc, dar au nevoie de anumite îndrumări referitor la aplicarea produselor noastre. Am reușit să discutăm cu reprezentanții mai multor companii mari din țară care au manifestat interes să dezvoltăm o colaborare pe viitor și acesta este probabil cea mai mare reușită. Considerăm sectorul pomicol unul destul de atractiv pentru compania EuroChem”.

EuroChem asigură fermierii cu produse noi, cum ar fi îngrășăminte solubile în apă, foliare și monoproduse ce conțin două elemente cum ar fi sulfat de potasiu, magneziu, nitrat de potasiu.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here