‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFezabilitatea Sistemelor Centralizate de Irigare Criulenii de Sus și Călinești - evaluată de experții...

Fezabilitatea Sistemelor Centralizate de Irigare Criulenii de Sus și Călinești – evaluată de experții francezi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Secretarul de stat Vasile Șarban s-a întâlnit cu experții în proiectare contractați de Agenția Franceză de Dezvoltare pentru a discuta despre fezabilitatea a două sisteme de irigare, ce ar putea fi reabilitate cu suportul Guvernului Franței. Este vorba de SCI Criulenii de Sus și SCI Călinești.

Experții au efectuat două vizite în teritoriu pentru a evalua: sursele de apă disponibile, infrastructura existentă și starea acesteia, suprafața terenurilor ce ar putea fi irigate, potențialii beneficiari ai sistemelor de irigare, eficiența energetică a sistemelor ș.a.

„Aceste sisteme de irigare sunt esențiale pentru agricultura din regiune. Reabilitarea acestora va majora considerabil productivitatea agricolă.

Ne dorim ca investițiile să fie realizate în soluții durabile pentru a asigura prosperitatea fermierilor noștri și a comunităților agricole. În plus, sustenabilitatea agricultorilor, inclusiv din punct de vedere financiar, este o prioritate pentru noi.

Aceste sisteme vor contribui semnificativ la producerea de legume, reducând astfel dependența de importuri.

De asemenea, ne dorim ca sistemele să fie ușor de întreținut și să aibă posibilitatea de extindere, pentru a răspunde nevoilor în continuă creștere ale agriculturii noastre,” a menționat Vasile Șarban.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›