‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriFOTO. La expoziția „Farmer 2016” poate fi văzut unul dintre cei mai mari dovleci...

FOTO. La expoziția „Farmer 2016” poate fi văzut unul dintre cei mai mari dovleci din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un fermier originar din satul Drăsliceni a reușit să crească în propria grădină un dovleac gigantic, de tocmai 285 kilograme. Este vorba despre Vasile Spînu care ocupă deja al treilea an primul loc pe republică datorită bostanilor pe care îi plantează.

Vasile a povestit pentru Agrobiznes că a procurat semințele de dovleac din Statele Unite ale Americii și că acesta a avut nevoie de o grijă deosebită pentru a crește atât de mare.

„Am cumpărat semințe din SUA. Pentru o sămânță am scos din buzunar circa 40-50 de dolari, iar pentru a crește un asemenea dovleac, trebuie să-i acorzi o suprafață de 300 metri pătrați. El necesită irigare îndeajuns prin ploiță și prin picurare. Astfel, dovleacul în 130 de zile a ajuns la 285 kg”, a povestit fermierul.

De altfel, acesta a ținut să menționeze că dovleacul este comestibil, așa că cei care vor să-l utilizeze în calitate de decor la nunți organizate în stil rustic sau cei care vor să-l cumpere pentru beneficiile pe care le deține, o pot face venind la expoziția „Farmer 2016”.

Amintim că edițiile de toamnă din acest an ale expozițiilor internaţionale specializate „Moldagrotech” (autumn) și „Farmer” sunt ultimul mare eveniment agricol din sezonul curent. Astfel, până pe data de 22 octombrie, la Centrul Expoziţional „Moldexpo”, peste 150 de companii din 11 ţări vor prezenta ultimele tendinţe în domeniul agrar. Nu ratați marele eveniment și, totodată, intrați în ospeție la standul Agrobiznes din incinta Pavilionului Central.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›