FOTO: ittifakgazetesi.com

Fermierul Gokhan Ergul din oraşul Sultanhisar, Turcia, ce cultiva căpşuni în cantităţi mari, a decis să schimbe profilul businessului. Sultanhisar realizează practic jumătate din exportul total de căpşuni din Turcia, însă, în ultimul timp cheltuielile de producere sunt mari, şi fermierul a decis să identifice alte alternative.

FOTO: aydindenge.com

Acesta a construit o seră cu înălţimea de 11 metri cu sistemul automat de irigare şi încălzire, în care a plantat 610 pomi de banane soiul Grand Nain. În rezultat, acesta a reuşit să recolteze 25 de tone de banane în primul an de la intrarea pe rod.

FOTO: aa.com.tr
Folosești Viber? Intră în grupurile noastre → HORTICULTURĂECO/BIO/ORGANICPOMUȘOAREZOOTEHNIEAPICULTURĂ

Gokhan susţine că nu s-a aşteptat la aşa o recoltă înaltă. Iniţial, acesta planifica să obţină câte 24 de kilograme de fructe de pe un pom, însă a obţinut 40. Cheltuielile de întreţinere sunt mai mici şi este necesar un număr redus de brațe de muncă. Lucrările de îngrijire a pomilor se fac pe parcursul a 4 luni, pe când la căpşuni perioada este de 11 luni. Mai mult, bananele pot fi păstrate un timp mult mai îndelungat decât pomuşoarele.

FOTO: aydinkentrehberi.com

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here