duminică, 23 iunie, 2024
31.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. VIDEO. Producători de fructe din întreaga țară s-au reunit la Forumul Syngenta pentru...

FOTO. VIDEO. Producători de fructe din întreaga țară s-au reunit la Forumul Syngenta pentru pomicultură

Recomandate

Echipa Syngenta Moldova a organizat cea de-a 5-a ediţie a Forumului pentru pomicultură. La eveniment au participat peste 70 de producători din ţară. Au fost puse în discuţie principalele probleme şi soluţiile oferite de către Syngenta pentru sămânţoase şi sâmburoase. Informaţia a fost prezentată de către specialiştii locali – Oleg Cojocaru, Director Vânzări Syngenta Moldova, Alexandru Neamtu, Asistent Comercial şi invitatul din România – George Andron, Key Account Manager Culturi special.

A 5-a ediție a Forumului Syngenta pentru pomicultură a avut loc în acest an pe data de 28 februarie în Chişinău, unde pomiculturii şi specialiştii Syngenta s-au adunat pentru a discuta și a găsi soluții în prevenirea şi combaterea rapănului la măr, a făinării, controlul lepidopterelor şi a acarienilor şi soluții pentru prevenirea și combaterea organismelor nocive din plantațiile pomicole sâmburoase.

George Andron, Key Account Manager Culturi special a vorbit pomicultorilor despre provocările cauzate de acarieni în cultura de mere.

„Presiunea dăunătorilor este în continuă creștere datorită schimbărilor climatice. Din acest motiv, pentru o eficiență crescută a programului nostru tehnologic, Syngenta recomandă folosirea capcanelor feromonale pentru o monitorizare constantă și identificare a prezenței dăunătorului. Deasemenea este crucial să folosiți produsele adaptate ciclului de dezvoltare al dăunătorului vizat, o aplicare uniformă a produselor folosite și rotația produselor ce aparțin unor grupe chimice diferite”, a spus George Andron pomicultorilor. El a recomandat utilizarea produsului Vertimec în combinație cu adjuvanți de uleiuri minerale și Voliam Targo.

Deasemenea, George a recomandat pomicultorilor să înceapă încă din primăvară aplicările pentru controlul păianjenului roșu, mai devreme decât pentru alți dăunători, astfel încât fermierii să protejeze inamicii naturali ai dăunătorului întrucât aceștia pot ajuta mult fermierii ca parte integrată a managementului dăunătorilor.

George a prezentat pomicultorilor programul tehnologic Syngenta pentru măr, evidențiind avantajele fungicidelor Chorus, Embrelia, Bravo și Score, în controlul rapănului și de asemenea portofoliului bogat de insecticide, pentru controlul acarienilor și lepidopterelor.

Alexandru Neamţu, Asistent Comercial Syngenta Moldova, a vorbit pomicultorilor despre făinarea merelor, despre patologia acestei boli şi a prezentant soluţiile companiei în combaterea fănării – fungicidele Thiovit Jet, Topas, Alto Super şi Embrelia şi poziţionarea acestor produse în schema de tratamente.

Oleg Cojocaru, Director Vânzări Syngenta Moldova, le-a vorbit celor prezenți la Forum despre provocările întâlnite de cultivatorii de sâmburoase și a oferit detalii despre soluțiile Syngenta de prevenire și control. Oleg Cojocaru a recomnadat folosirea fungicidelor Chorus, Bravo, Score și Switch  a insecticidelor Lufox, Actara, Vertimec, Voliam Targo și Karate Zeon.

Un punct important al Forumului din acest an a fost trainingul despre utilizarea în siguranță a produselor de protecție a plantelor și cele 5 reguli de aur aferente. Fermierii au participat la o prezentare despre regulile de baza ale utilizării în siguranță a produselor și au ascultat recomandările Syngenta despre importanța folosirii echipamentului personal de protecție, manipularea corespunzătoare a produselor de protecția plantelor, calitatea aplicării.

Feedback-ul primit de la participanţi a fost unul pozitiv. Ei au susţinut că informațiile tehnice prezentate în timpul Forumului au fost interesante, iar schimbul de experiență dintre pomicultori a fost foarte util.

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale