‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 13 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFranța a interzis importul de vișine din țările ce utilizează dimetoatul la producere

Franța a interzis importul de vișine din țările ce utilizează dimetoatul la producere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La data de 8 aprilie 2020, Franța a publicat cel de-al cincilea decret de urgență prin care interzice importul vișinelor proaspete din țări în care este permisă utilizarea dimetoatului la producerea acestor fructe, scrie geneticliteracyproject.org.

Decizia a fost luată în condițiile în care UE, chiar dacă a interzis utilizarea produselor ce conțin această substanță, nu a stabilit încă limite maxime de reziduuri admise pentru acest pesticid.

Astfel, SUA, dar și Canada nu vor putea exporta vișine proaspete în Franța. Interdicția nu este valabilă pentru fructele organice și congelate.

Între timp, în Franța, producția de vișine continuă să scadă din cauza interzicerii guvernului de a utiliza produse ce conțin dimetoat, deoarece oficialii consideră că pesticidul prezintă riscuri pentru sănătatea umană.

Franța importă aproximativ o cincime din totalul de vișine consumate, livrările provin în special din alte țări ale UE, precum Spania și Germania, care au interzis, de asemenea, utilizarea dimetoatului.

Statele Unite au exportat vișine în valoare de circa 1 milion de dolari anual în Franța, înainte de prima interdicție similară introdusă în 2016.

‹ adv ›

Dimetoatul este o substanță activă eficientă în controlul Drosophila suzukii, musculița cu aripi pătate, care provoacă daune semnificative în livezi.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›