‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
33.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFrudova - prima companie din Republica Moldova care a exportat struguri de masă în...

Frudova – prima companie din Republica Moldova care a exportat struguri de masă în SUA

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

După câțiva ani petrecuți în SUA, frații Vedrașco din Costești, Ialoveni, au decis să cucerească această piață cu struguri de masă Made in Moldova, mai ales că singuri s-au convins de faptul că gustul fructelor autohtone este absolut deosebit de ceea ce poți cumpăra din supermarketurile de peste hotare.

„Nu am văzut struguri produși în Moldova nicăieri în SUA și am decis că ar fi cazul să încercăm să cucerim această piață. Astfel, anul trecut am realizat primul export”, ne-a explicat Vlad Vedrașco.

Au pășit cu dreptul pe noua piață datorită calității deosebite a strugurilor, iar pe lângă consumatorii americani, sute de moldoveni aflați în SUA au rămas cuceriți văzând strugurii produși în Moldova tocmai în magazinele de acolo.

Transportarea a durat 60 de zile

Totul ar părea cât se poate de simplu, însă, pentru a asigura calitatea superioară a strugurilor până pe masa consumatorului final, a fost necesară o muncă enormă, mai ales că, doar perioada de livrare a fost de 60 de zile.

„A fost pentru prima dată când strugurii autohtoni au fost transportați o perioadă atât de mare. Până acum, vorbeam de 2-3 săptămâni. Când au ajuns, erau proaspeți, crocanți, dulci și gustoși. Atât partenerii cărora le-am livrat strugurii, cât și moldovenii aflați în SUA au rămas încântați. Au ajuns exact așa cum i-am pus în lădițe”.

Au fost livrate circa 17 tone de struguri, însă cererea s-a dovedit a fi mult mai mare.

Strugurii noștri au ajuns în luna decembrie pe această piață, din acest motiv nu am reușit să realizăm și alte livrări. Acest test ne-a ajutat să ne convingem că avem un produs solicitat pe piața SUA și ne-a dat temă pentru acasă ca să ne pregătim să producem un produs premium, pentru a crește livrările în acest an. Strugurii trebuie să fie calitativi în ceea ce privește conținutul de zahăr si fermitate, altfel aceștia nu au cum să-și păstreze prospețimea pe perioada transportării de 60 de zile.

Strugurii au fost exportați sub marcă proprie

Fiecare kilogram de struguri a fost ambalat separat, apoi amabalajele au fost puse în lădițele de carton pe care le producem noi, apoi a fost pus pachetul și folia de sulf pentru a menține calitatea pe timpul transportării. Este foarte importantă sortarea și ambalarea corectă. Încărcarea containerelor am realizat-o la temperatura egală cu cea din camera frigorifică, adică am realizat totul la un nivel foarte inalt. Ne bucurăm că am pășit pe un nou drum cu dreptul. Marca proprie Frudova este mândria noastră, deoarece în Republica Moldova chiar pot fi produse fructe excepționale”

„Pentru produse moldovenești de calitate – cererea este enormă pe piața externă”

„Am exportat pe foarte multe piețe, avem mult feedback pozitiv și în permanență învățăm lucruri noi. Avem tot ce este necesar pentru a obține fructe și struguri cu gust deosebit, trebuie doar să lucrăm la capitolul calitate. Un lucru foarte important este că strugurii trebuie sortați nu doar în câmp, ci și depozit. Din pacate, sunt unii producători care își asumă riscul să exporte marfă de calitate proastă, în acest mod, spre regret, riscăm să pierdem cu toții reputația pe piața externă”.

Următorul obiectiv – Marea Britanie

Piața SUA a fost un scop personal al nostru. Prețurile nu sunt cu mult mai mari ca pe alte piețe, însă este o piață ce apreciază fructele gustoase. Trebuie să lucrăm la calitate, ambalaj si promovare, în rest, fructele moldovenești sunt extrem de apreciate datorita gustului unic. Dorim anul acesta să începem să livrăm și în Marea Britanie, știm că deja au fost realizate exporturi pe aceasta piata si dorim să promovăm strugurii noștri acolo, în acest mod oferind mai multe oportunități și pentru ceilalți producători autohtoni.

Ambiția și curajul cu care sunt înzestrați producătorii autohtoni de-a dreptul inspiră, iar realizările acestora, deseori, ajung a fi un motiv de mândrie pentru întreaga țară.

‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Pentru a produce calitativ este nevoie si de a utiliza ambalaje calitative nu doar pentru livrarea produsului catre cumparator, dar mai ales in timpul recoltarii, transportuli, depozitarii si sortarii.

    Asortiment mare de ambalaje din plastic, precum si solutii pentru orice produs, gasiti la noi : lazi din plastic, incl.plianile, paleti din plastic, incl.pentru export, carucioare, boxpaleti si multe alte produse.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›