marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFultaim - erbicid sistemic împotriva unui spectru larg de buruieni la porumb

Fultaim – erbicid sistemic împotriva unui spectru larg de buruieni la porumb

Recomandate

Fultaim® este un erbicid cu acțiune sistemică care vă ajută să scăpați de buruienile monocotiledonate anuale și dicotiledonate anuale și perene din culturile de porumb.

Conține: mesotrion 75 g/l +nicosulfuron 37,5 g/l+picloram 17,5 g/l. Erbicidul este disponibil sub formă de dispersie uleioasă.

Fultaim asigură:

  • Controlul buruienilor greu de eradicat.
  • Acțiune pronunțată de protecție pe termen lung a solului de buruieni.
  • Nu este nevoie de alte preparate-partener sau adjuvant.

Performanță excepțională, eficient în combaterea unei game largi de buruieni anuale și perene, dicotiledonate și graminee. Fultaim distruge buruienile anuale și perene cu frunză lată, inclusiv specii precum: ambrozia, volbura, hrișca urcătoare, opaiță albă, salată sălbatică, lobodă, alior, susai, zârnă, pelin, iarbă bărboasă, pir, trei frați pătați, coada calului, mohor, știr și altele.

Cele trei ingrediente active ale Fultaim au un mecanism diferit de acțiune, reduc riscul de rezistență la buruieni și oferă mai mare eficiență în comparatie cu alte oferte existente pe piață. Împreună asigurând un efect sistemic. 

Mesotrionul pătrunde în buruieni prin frunze și rădăcini, se mișcă acropetal și basipetal, duce la decolorarea frunzelor, iar apoi la moartea buruienilor. 

Picloram este ușor absorbit de rădăcini și frunze, provocând deformarea tulpinilor, frunzelor și rădăcinilor adventive. Eficient împotriva buruienilor din familiile Asteraceae, Convolvulaceae, Amaranthaceae. 

Nicosulfuron rapid pătrunde în organele buruienilor și oprește creșterea și dezvoltarea acestora. Buruienile tratate încetează să crească chiar din prima zi după aplicare.

Fultaim duce la decolorarea punctelor de creștere și ale altor părți aeriene ale plantei, la deformări, mai târziu – la cloroză, apoi are loc brunificarea si moartea țesuturilor.

Buruienile mor complet în 1-3 săptămâni după tratament. Erbicidul menține culturile curate de-a lungul perioadei critice de dezvoltare a porumbului.

Se recomandă aplicarea următoarelor norme de consum de Fultaim:

  • infestare redusă – 1 – 1,3 l/ha;
  • infestare moderată cu specii anuale și unele perene –
  • 1,3 – 1,5 l/ha;
  • infestare mare cu specii anuale și unele perene – 1,6 l/ha;
  • infestare predominantă cu buruieni perene greu de eradicat – 1,7 – 2 l/ha.

La temperaturi de peste 25°C și vreme uscată, trebuie selectate duzele și modurile de funcționare a pulverizatorului, permițând obținerea picăturilor mășcate, de cel puțin 300 de microni.

La prepararea soluției de lucru Fultaim® trebuie turnat direct în rezervor, fără a utiliza un pre-rezervor. Se recomandă să nu reduceti consumul de solutie de lucru a preparatului sub 100 l/ha.

Fultaim nu este fitotoxic pentru plante dacă sunt respectate reglementările de aplicare pe plantele de porumb.

Erbicidul are restricții de rotație a culturilor (vezi detalii pe site-ul www.avgust.com).

Fultaim nu are nevoie de parteneri pentru a avea efect. Nu este recomandat să utilizați erbicidul amestecat cu oligoelemente (cupru, fier, zinc etc.). Intervalul de înaintea și după tratamentului cu insecticide organofosforice și Fultaim® ar trebui să fie de cel puțin 7 zile.

Avgust
Avgust
„Avgust” - cea mai mare companie din Federația Rusă pentru producerea, dezvoltarea și suport tehnologico-informațional privind utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Citește și ›

Advertoriale