marți, 23 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeGecata - fungicid eficient în controlul bolilor la vița de vie, măr și cereale

Gecata – fungicid eficient în controlul bolilor la vița de vie, măr și cereale

Recomandate

Gecata este un fungicid ce conține difenoconazol, 120 g/l + tetraconazol, 60 g/l omologat pentru combaterea unor boli cum ar fi făinarea la vița de vie, măr, orz și grâu.

Avantaje:

  • Combinație unică eficientă pentru protecția podgoriilor de făinare (Uncinula necator).
  • Efect protector și curativ, protecție a plantelor în creştere.
  • Acțiune „moale” asupra culturii. 

Fungicidul este disponibil sub formă de concentrat de microemulsie. Difenoconazolul din compoziția fungicidului prezintă proprietăți sistemice, împiedică biosinteza sterolilor din ciuperci.

Tetraconazolul este un fungicid sistemic cu puternice proprietăți protectoare și eradicatoare. Funcționează și datorită fazei gazoase. Suprimă biosinteza ergosterolului.

Fungicidul pătrunde în plantă în 2 ore după aplicare. Acțiunea protectoare al Gecata® durează până la 3 săptămâni din momentul pulverizării, în funcție de vreme, condițiile și nivelul de infectare a plantelor. 

În cazul prezenței bolii, tratamentul protejează culturile pe parcursul unei săptămâni. Culturile de cereale sunt prelucrate în timpul sezonului de vegetație.

La măr este utilizat împotriva rapănului, făinării, putregaiurilor fructelor în perioada păstrării: monilioză, putregaiul amar, putregaiul albastru, fiind admise maxim trei tratamente în cazul făinării și rapănului și două în cazul putregaiurilor din timpul păstrării.

La vița de vie Gecata® prezintă o eficiență ridicată atunci când este amestecat cu fungicide de contact pe bază de captan, dodin sau mancozeb.

 În caz de infectare puternică, se recomandă efectuarea de tratamente fungicide repetate la intervalul de 10 – 15 zile.

Perioada de așteptare pentru vița de vie – 30 de zile, pentru cereale și măr în perioada coacerii fructelor 40 de zile, iar în perioada de vegetație contra făinării și rapănului – 60 de zile.

Pentru a evita dezvoltarea rezistenței la agenții patogeni, se recomandă alternarea aplicării tratamentelor cu fungicide din alte clase chimice.

Gecata® este compatibil cu alte pesticide, cu excepția preparatelor care au reacție puternic acidă sau puternic alcalină.

Consum de soluție de lucru, l/ha:

  • cereale- 100 – 300;
  • pe culturile pomicole și viță de vie – 1000.
Avgust
Avgust
„Avgust” - cea mai mare companie din Federația Rusă pentru producerea, dezvoltarea și suport tehnologico-informațional privind utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Citește și ›

Advertoriale