FOTO. madrm.gov.md

Specialiștii direcțiilor agricole din toate raioanele țării au reiterat în cadrul unei întâlniri cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, problemele și îngrijorările cu care se confruntă producătorii agricoli.

În primul rând, s-a vorbit despre eficiența sistemelor antigrindină și neacoperirea întregului teritoriu, problemele legate de asigurări și consecințele acestora, depozitarea cerealelor și formarea prețurilor, inclusiv reglementarea acestora, economia tenebră în sector și contabilitatea dublă și triplă a operatorilor economici, serviciile de extensiune rurală și modalitățile acestea de prestare, necesitatea consilierii agricultorilor de către specialiști în mod sistematic, crearea piețelor angro. Totodată, aceștia au abordat și subiectul ce ține de colaborarea cu reprezentanții ANSA, AIPA, inspecțiile teritoriale, lupta cu ambrozia, necesitatea construirii abatoarelor și laboratoarelor la nivel regional.

În acest context, Ministrul Georgeta Mincu, și-a exprimat disponibilitatea pentru cooperare intensă cu  șefii direcțiilor agricultură raionale pentru fiecare subiect în parte, inclusiv dialogul intens pentru organizarea măsurilor de susținere și promovare a comercializării produselor autohtone în formatele iarmaroacelor, târgurilor, festivalelor agricole.

„Misiunea noastră este să facilităm crearea prețurilor competitive pentru produsele autohtone pe piața internă, cât și să oferim oportunități pentru accesarea piețelor noi. Astfel, trebuie să identificăm modalitățile de colaborare la nivel raional, regional pentru a susține producătorii agricoli să își vândă producția”, a menționat Georgeta Mincu.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here