‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 25 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGermania va investi 5 mln de euro în proiecte de eficiență energetică în Republica...

Germania va investi 5 mln de euro în proiecte de eficiență energetică în Republica Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul Germaniei, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) va investi în următorii trei ani 5 milioane de euro în proiecte de eficiență energetică și fortificarea capacităților Ministerului Energiei și Agenției pentru Eficiență Energetică, care va fi reorganizată în Centrul Național de Energie Durabilă.

„Republica Moldova are nevoie de suport în procesul de tranziție energetică și decarbonizare, mai ales în ceea ce privește reducerea semnificativă a costurilor energiei pentru cetățeni și business, în contextul în care circa 50% din energia consumată în țara noastră revine întreținerii clădirilor. Este un drum lung, dar pe care trebuie să-l parcurgem, iar GIZ ne va ajuta să accelerăm viteza de realizare a agendei de decarbonizare”, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Ambasadoarea Germaniei în R. Moldova, Margret Maria Uebber, a subliniat că de-a lungul anilor, GIZ a implementat mai multe proiecte pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice, precum în școli, grădinițe, spitale.

„Securitatea energetică a devenit o problemă importantă pentru Moldova. Nu numai că Guvernul a reușit cu succes să pună capăt dependenței de gazul rusesc, dar s-a angajat pe calea de a pune capăt dependenței de o singură sursă și de a-și diversifica sursele de energie. În acest context, energiile regenerabile și eficiența energetică joacă un rol major”, a adăugat ambasadoarea Germaniei.

Prin intermediul proiectului, Germania va acorda suport inclusiv pentru dezvoltarea Fondului rezidențial pentru eficiență energetică gestionat de Centrul Național de Energie Durabilă și care va oferi subvenții pentru proprietarii de case individuale și apartamente.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›