‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleGranturi USAID pentru diversificarea piețelor de export a Vinului Moldovei

Granturi USAID pentru diversificarea piețelor de export a Vinului Moldovei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

USAID anunță lansarea Programului de Granturi pentru Promovarea Exportului Vinului Moldovei, având drept scop susținerea vinificatorilor din țară în diversificarea piețelor de export, creșterea durabilă și consolidarea poziției Vinului Moldovei în lume.

Grantul oferit vine să susțină și să consolideze „revoluția” și progresele semnificative înregistrate de industria vitivinicolă din Moldova în ultimii 10 ani.

Programul de granturi, parte a Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR), are un buget total de 13,000,000 MDL. Scopul său este să stimuleze vânzările și diversificarea exporturilor de vinuri de calitate, promovând accesul către piețele netradiționale, cu valoare adăugată înaltă.

Prin sprijinirea activităților de marketing și promovare, se dorește construirea unei imagini pozitive a Vinului Moldovei pe aceste piețe.

Exportatorii de vinuri din Moldova pot solicita granturi de până la 1 milion de lei pe companie, în funcție de categoria afacerii. Criteriile de eligibilitate, selecție și evaluare a proiectelor vor fi luate în considerare într-un proces competitiv, se planifică ca aproximativ 20 de companii din domeniul vitivinicol vor beneficia de sprijin financiar nerambursabil.

Evenimentul de lansare se va desfășura pe 20 iulie 2023 în cadrul sediului Mediacor. Toți exportatorii de vinuri interesați sunt încurajați să participe și să profite de această oportunitate de a obține sprijin financiar nerambursabil pentru dezvoltarea și promovarea exportului de vinuri moldovenești.

‹ adv ›

Termenul de încheiere a Programului de granturi este 30 noiembrie anul curent, cu perioade subsecvente de depunere a cererilor la 31 iulie, 29 septembrie și, respectiv, 30 noiembrie 2023.

Această inițiativă se desfășoară în parteneriat strategic cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Oficiul Național al Viei și Vinului.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›