‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGrupul Kaufland va primi de la BERD un credit de 50 milioane de euro...

Grupul Kaufland va primi de la BERD un credit de 50 milioane de euro pentru extinderea în Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va acorda un împrumut de până la 120 de milioane euro pentru lanțul de retail german Schwarz Group, inclusiv până la 70 de milioane euro pentru investiții în Grecia și până la 50 de milioane de euro în Moldova, informează Mold-street.

Potrivit BERD, resursele împrumutului vor fi utilizate pentru a susține programul de investiții din anii 2020-2021 al Grupului, axat pe dezvoltarea de magazine Lidl în Grecia și magazine Kaufland din Moldova. Astfel, se prevede că Kaufland SRL, subsidiara din Moldova a grupului Schwartz, va implementa un program dedicat de recrutare și integrare a lucrătorilor cu dizabilități din Moldova.

Totodată, BERD susţine că proiectul va sprijini Grupul în îmbunătățirea guvernanței sale corporative pentru climă și creșterea standardelor de sustenabilitate a noilor sale supermarketuri din Grecia și Moldova prin instalarea tehnologiilor de bună practică a eficienței resurselor și a clădirii ecologice internaționale certificare.

Banca oferă şi expertiză cu privire la standarde de mediu mai ridicate și cu privire la măsuri de eficiență energetică și resurse mai presus de „afaceri ca de obicei”. De asemenea, Banca este în măsură să ofere Grupului îndrumări nefinanciare pentru a crește accesul la oportunitățile economice pentru tinerii și lucrătorii cu dizabilități.

Impactul social și de mediu asociat cu construcția și exploatarea magazinelor cu amănuntul din Grecia și Moldova sunt ușor identificate și gestionate, susţine BERD. Diligența prealabilă în diferite țări a demonstrat capacitatea și sistemele Lidl și Kaufland de a gestiona problemele de mediu, sănătate, siguranță și muncă în dezvoltarea și funcționarea magazinelor, mai remarcă BERD.

Cu toate acestea, în cazul Kaufland din Moldova vor trebui puse în aplicare câteva cerințe legate de condițiile de muncă, eficiența energetică și supravegherea antreprenorului. Instituţia mai precizează că, toate autorizațiile pentru construcția și exploatarea celor șapte magazine Kaufland în Moldova sunt obținute sau în curs de obținere.

‹ adv ›

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine, 132.000 de angajați în 8 țări. Kaufland a deschis pe 26 septembrie 2019 primele două magazine în Republica Moldova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›