‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
42.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul a aprobat Programul de promovare a economiei „verzi” pentru anii 2018-2020

Guvernul a aprobat Programul de promovare a economiei „verzi” pentru anii 2018-2020

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Programul de promovare a economiei „verzi” în Republica Moldova pentru anii 2018-2020 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia.

Scopul Programului este de a promova implementarea principiilor economiei „verzi” în Republica Moldova în armonie cu dezvoltarea economică și bunăstarea socială, cu reducerea riscurilor pentru mediu.

În particular, documentele vizează creșterea eficienței energetice a ţării şi a cotei energiei din surse regenerabile, integrarea activităților de dezvoltare a economiei verzi pentru întreprinderile mici și mijlocii, creșterea suprafeței de terenuri agricole cu producție ecologică și a produselor ecologice exportate. Alte acţiuni se referă la promovarea principiilor orașelor verzi, fortificarea sistemului de achiziții publice durabile, includerea educației ecologice și a educației pentru dezvoltare durabilă în instituțiile de învățământ.

‹ adv ›

Costul general pentru implementarea Programului este aproximativ 122,5 milioane lei, care va fi acoperit atât din bugetul de stat, cât și prin intermediul altor mecanisme financiare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›