‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul Elveției este dispus să ajute Republica Moldova în dezvoltarea digitalizării sectorului agricol și...

Guvernul Elveției este dispus să ajute Republica Moldova în dezvoltarea digitalizării sectorului agricol și promovarea asigurărilor în agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vicepremierul Vladimir Bolea a avut ieri, o întrevedere cu Bojan Kolundzija, directorul  proiectului  „Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova” (OPTIM),  susținut de Guvernul Elveției șI implementat de HELVETAS.

Bojan Kolundzija a prezentat direcțiile prioritare de activitate ale proiectului și oportunitățile de colaborare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

De asemenea, au fost discutate și coordonate unele activități, care au drept scop îmbunătățirea accesului fermierilor la servicii, tehnologii și cunoștințe relevante, precum și la adoptarea soluțiilor digitale și a practicilor agricole inteligente, sporirea competitivității și facilitarea accesului la piață, pentru a crește veniturile agricultorilor.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea și-a exprimat interesul în legătură cu modelele de cooperare și asociere a micilor fermieri, implementate de OPTIM, menite să sporească accesul la piețele de desfacere, să realizeze transferul de tehnologii și practici agricole durabile.

„Prioritățile MAIA sunt irigarea, digitalizarea, consultanța și sectorul zootehnic. Ne dorim să preluăm în agricultură tehnologiile de ultimă generație, pentru a deschide noi perspective de dezvoltare, care să  genereze valoare adăugată. Avem nevoie de ajutor și experiență externă pentru elaborarea unui concept de digitalizare a sectorului”, a menționat oficialul.

În cadrul discuției s-a abordat și subiecte privind irigarea culturilor agricole, asigurarea riscurilor de producție, precum și necesitatea pregătirii cadrelor pentru sector.

OPTIM este un proiect de dezvoltare economică, care își propune crearea oportunităților economice noi, prin investiții în afaceri inovatoare, servicii, tehnologii și accesul acestor antreprenori la piețe cu valoare înaltă.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›