‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul propune ca autorizațiile pentru export să fie stocate la Serviciul Vamal

Guvernul propune ca autorizațiile pentru export să fie stocate la Serviciul Vamal

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Șeful cabinetului de miniștri, Ion Chicu, declară că situația cu privire la ramura transportului este gravă, iar ca urmare este blocat exportul de produse agroalimentare, și nu doar. Potrivit premierului, pe lângă faptul că lipsesc autorizațiile de transport, problema se complică întrucât persistă elementul de corupție la distribuirea acestora. În acest sens, Guvernul propune ca aceste autorizații să fie stocate la Serviciul Vamal și să fie eliberate la ieșirea camionului din țară, transmite IPN.

Premierul a declarat, după ședința Guvernului, că Federația Rusă a transmis un număr de autorizații, poate insuficient, dar destul de mare. ANTA, instituția responsabilă din Republica Moldova, le-a repartizat în așa mod încât unele companii nu reușesc să le folosească, iar la altele nu au ajuns.

„Aceasta este una dintre pretențiile Federației Ruse – că v-am dat suficiente, dar nu toate au fost utilizate. Propunerea este ca aceste autorizații să fie stocate la Serviciul Vamal și, atunci când autocamionul vine încărcat să părăsească teritoriul Republicii Moldova, cu tot setul de acte, să-i fie înmânată autorizația ”, a menționat Ion Chicu.

Acesta a menționat că, subiectul urmează să fie discutat în cadrul vizitei sale la Moscova, care începe miercuri, 20 noiembrie. Cu premierul rus și cu ministrul de ramură, va fi discutată posibilitatea de a oferi până la sfârșit de an un număr de autorizații suficient pentru a debloca situația, a mai spus premierul. De asemenea, se va discuta și despre extinderea listei de produse acceptate pentru import de către Federația Rusă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›