‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriICCC „Selecția” a prezentat unui grup de fermieri rezultatele activității experimentale pe soiurile de...

ICCC „Selecția” a prezentat unui grup de fermieri rezultatele activității experimentale pe soiurile de soia fără OMG

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un grup numeros de fermieri, amelioratori, autorități publice, dar și oaspeți din Kazahstan s-au adunat azi pe platforma demonstrativă a ICCC „Selecția” din Bălți pentru a se familiariza cu rezultatele activității experimentale pe soiurile de soia fără OMG și a promova cultura soiei.

Participanților le-au fost prezentate caracteristicile de bază a 30 de soiuri, inclusiv 11 autohtone și 19 străine, care în urma testărilor efectuate au demonstrat că sunt bine adaptate la schimbările climatice și pot asigura recolte bogate și o calitate înaltă a producției.

Fermierii autohtoni manifestă un interes în creștere față de cultura soiei, în virtutea avantajelor considerabile economice și de mediu oferite de această cultură.

Condițiile naturale de sol și climă, regimurile de căldură și lumină din țara noastră sunt favorabile, iar savanții autohtoni propun aplicarea unor tehnologii agricole eficiente şi complexe pentru diminuarea costurilor și obținerea unei productivități înalte.

Un deziderat important pentru țara noastră este și creșterea animalelor, ceea ce ar fi greu de conceput fără a asigura o bază furajeră bogată în proteine. Drept urmare, la un conținut de 40% proteină și de 20% ulei în medie, soia merită pe deplin să obțină un loc de frunte în structura semănăturilor.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›