miercuri, 15 mai, 2024
15.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCalitatea apei pentru tratamente - unde o aflăm, cum o îmbunătățim

Calitatea apei pentru tratamente – unde o aflăm, cum o îmbunătățim

Recomandate

În agricultura modernă, la protecția și nutriția plantelor fiecare detaliu contează enorm. Unul dintre aspectele adesea neglijate, dar de o importanță crucială, este calitatea apei utilizate în tratamentele fitosanitare.

Adesea, fermierii declară revoltați o eficiență scăzută a produselor chimice procurate și utilizate în lucrări, pe când adevarata problemă se ascunde direct în calitatea apei utilizate în amestec.

Aceasta influențează direct eficacitatea produselor de protecție a plantelor, fiind elementul de bază care formează compoziția soluției de lucru. 

În amestec, impactul semnificativ asupra eficienței produselor aplicate este determinat de conținutul de săruri și duritatea apei utilizate.

analiza apei moldova

Apa dură, bogată în calciu și magneziu, reduce eficacitatea erbicidelor și a altor pesticide prin formarea de complexe insolubile, care nu sunt absorbite eficient de plante.

Acest fenomen duce la o scădere a eficacității tratamentului aplicat și la necesitatea repetării lucrărilor, crescând astfel cheltuielile operaționale și impactând costul de producție.

Majoritatea surselor de apă din Republica Moldova sunt caracterizate de prezența bicarbonatului, care este un component major în tamponarea pH-ului și provoacă reacții de hidroliză, cauzând un proces în care moleculele de apă rup legături chimice în molecula pesticidului, astfel rezultând degradarea acestuia.

Prezența acestuia poate fi determinată doar în condiții de analiză de laborator.

Conștientizând aceste provocări, Biolab Test SRL oferă servicii de analiză a apei, asigurându-se că fiecare fermier înțelege exact ce modificări trebuie făcute pentru a maximiza efectele tratamentelor aplicate.

Testarea apei în laboratorul nostru specializat vă poate ajuta să identificați nivelul de duritate și conținutul de săruri, oferindu-vă datele necesare pentru ajustarea procedurilor de aplicare a produselor fitosanitare.

Promoție specială pentru fermierii conștienți

Înțelegând importanța accesului la aceste informații vitale, Biolab Test SRL vine în întâmpinarea fermierilor cu o ofertă specială.

Toți clienții care optează pentru analiza apei, vor primi gratuit spre testare produsul Proaqua Trio, un aditiv special conceput pentru a se combina cu diverse soluții fitosanitare, ajutând la reducerea efectelor negative ale apei dure și la îmbunătățirea absorbției substanțelor active de către plante.

proaqua trio

Alegeți să testați calitatea apei cu Biolab Test SRL, și veți îmbunătăți eficacitatea tratamentelor fitosanitare, practicând astfel o agricultură mai sustenabilă.

Eficiența sporită înseamnă mai puține tratamente, reducerea cantității de produse chimice utilizate și, implicit, un impact mai redus asupra mediului.

Vă invităm să luați legătura cu noi și să solicitați analiza apei. Descoperiți astfel cum o simplă verificare poate face diferența între un tratament eficient și unul ineficient dar foarte costisitor.

Biolab Test SRL este partenerul Dumneavoastră de încredere în obținerea celor mai bogate recolte!

Vă așteptăm în Laboratorul Biolab Test SRL, cu sediul în mun. Chișinău, com. Stăuceni, drum M2, km 10, nr 9 –Clădirea FPC Bioprotect.

Pentru consultații, apelați la:

V-ar putea plăcea și articolul Testările de sol – de ce devin obligatorii pentru toți agricultorii?

Biolab
Biolabhttps://biolab.md
Laboratorul Biolab Test efectuează teste agrochimice pentru sol și apă de irigație.

Citește și ›

Advertoriale