‹ pub ›
12 C
Chișinău
29 mart. 2020
12 C
Chișinău
‹ pub ›
‹ pub ›

În 2019, prețurile la legume și fructe au crescut cu aproape 60%

‹ link sponsorizat ›

Recomandate

Studiu: O bună parte din fermieri nu cunosc cu ce sunt tratate semințele pe care le seamănă

Tratarea semințelor înainte de semănat a ajuns a fi o practică aplicată de tot mai mulți fermieri...

#26. Cum poate fi menținut sub control gândacul păros. Vezi câteva metode eficiente

Temperaturile mai înalte înregistrate la începutul primăverii au stimulat nu doar pornirea mai devreme a pomilor în vegetație, ci...

Economist italian: „Cel mai probabil, micii producători vor dispărea”

În contextul problemelor cu care se confruntă sectorul de producere, cei mai afectați rămân a fi micii...
‹ pub ›

Advertoriale

Pentru natură nu există carantină: Microinvest continuă să crediteze sectorul agricol

Antreprenorii din agricultură continuă lucrările de sezon indiferent de situația actuală din Moldova, căci dacă nu reușești să faci totul acum, într-o...

Internet Banking de la MAIB – acces securizat, non stop la conturile companiei

Gestionează-ți afacerea oriunde nu te-ai afla, prin intermediul sistemului de deservire la distanță - Internet Banking. Integrat cu 1C, sistemul Bank Flex...
‹ pub ›

Pe parcursul anului 2019, preţurile la produsele alimentare s-au majorat în medie cu 12,4 la sută. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate la legume și fructe, chiar dacă Republica Moldova este recunoscută drept o țară agrară. Astfel, prețul la cartofi a crescut cu peste 53%, iar la unele fructe chiar și cu 60%, se arată într-un comunicat emis de Biroul Național de Statistică.

Potrivit datelor, cea mai mare creștere a prețului a fost înregistrat la fructele sămânțoase și sâmburoase cu aproape 60% și respectiv 57%. Un salt major s-a înregistrat la usturoi – cu peste 40%, iar la castraveți cu aproape 20%. Și prețul ouălor de găină a crescut cu peste 37%, iar la crupe și peste 17 la sută. S-a majorat prețul la miere de albine – cu 10,4%, pește și conserve din pește – cu 9,6% (în special: pește proaspăt și congelat, pește sărat și afumat – cu a câte 10,1%, conserve din pește – cu 4,2%), unt țărănesc – cu 8,9%, lapte şi produse lactate – cu 7,9% (în special: brânză din lapte de vacă – cu 11,1%, smântână – cu
9,4%, lapte integral – cu 9,1%), carne, preparate și conserve din carne – cu 6,6% (în special: carne de porc – cu 10,9%, preparate din carne și semifabricate – cu 7,7%, carne de pasăre – cu 6,4%, mezeluri de calitate superioară și afumături – cu a câte 4,3%, mezeluri fierte – cu 4,2%, carne de vită – cu 3,1%), făină de grâu – cu 5,3%, băuturi alcoolice – cu 4,1%.FOTO: bns.md

‹ pub ›

Concomitent, pe parcursul anului 2019 au fost marcate reduceri mai semnificative de preţuri la următoarele produse: ceapă uscată – cu 8,6%, morcovi – cu 3,4%, varză – cu 1,4%.

‹ pub ›

Video

‹ pub ›

Alte subiecte

‹ link sponsorizat ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

‹ pub ›

Recente

După suprafețe record plantate cu livezi, Rusia planifică să obțină producții record de legume crescute în sere

Guvernul rus și-a stabilit acum câțiva ani drept domeniu prioritar dezvoltarea sectorului agricol pentru asigurarea consumului intern de fructe și legume. Astfel,...

Studiu: O bună parte din fermieri nu cunosc cu ce sunt tratate semințele pe care le seamănă

Tratarea semințelor înainte de semănat a ajuns a fi o practică aplicată de tot mai mulți fermieri din întreaga lume. În ultimii...

#26. Cum poate fi menținut sub control gândacul păros. Vezi câteva metode eficiente

Temperaturile mai înalte înregistrate la începutul primăverii au stimulat nu doar pornirea mai devreme a pomilor în vegetație, ci și dezvoltarea în masă a...
‹ pub ›

Comentarii

‹ pub ›

Important

Economist italian: „Cel mai probabil, micii producători vor dispărea”

În contextul problemelor cu care se confruntă sectorul de producere, cei mai afectați rămân a fi micii producători și anume ei sunt...