‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleÎn acest an, se așteaptă un deficit global de zahăr de 10%

În acest an, se așteaptă un deficit global de zahăr de 10%

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe lângă faptul că cei mai importanți comercianți de zahăr din lume prognozează o lipsă globală a mărfii, importatorul numărul 1 de zahăr – Indonezia, dorește să importe o cantitate record, scrie Time.com.

Indonezia a declarat că își propune să importe aproximativ 1,4 milioane de tone de zahăr brut sau 1,33 milioane de tone de zahăr rafinat. Cantitatea solicitată este de 11 ori mai mare decât cea din anul trecut. Între timp, se preconizează că producția internă va scădea, iar cererea va crește.

„În mod ideal, trebuie să avem cel puțin 1,3 milioane de tone de zahăr stocat la începutul anului 2021. Dacă nu va exista o ofertă suplimentară, în timp ce cererea este în creștere, prețurile vor continua să crească”, a declarat miercuri Yadi Yusriyadi, reprezentantul Asociației de profil din Indonezia.

Prețurile globale pentru zahăr au crescut cu circa 12% în acest an din cauza secetei din Thailanda, exportatorul numărul doi în lume. Plus, comercianții de zahăr au fost afectați din cauza că Uniunea Europeană și-a redus producerea, Brazilia utiliza în mare parte trestia pentru zahăr la producerea etanolului, iar recolta din America de Nord a fost afectată de temperaturile scăzute.

ED&F Man Holdings Ltd, Londra a majorat prognoza privind deficitul producției globale de zahăr în acest sezon cu 10%. Compania consideră că deficitul va fi de 7,7 milioane de tone, după surplusul de anul trecut. Piața, care era suprasaturată din cauza zahărului provenit din India, se confruntă acum cu un deficit de zahăr, potrivit LMC International.

FOTO: thedollarbusiness.com

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›