‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaÎn Ucraina și Polonia ceapa este vândută la cele mai mari prețuri din Europa

În Ucraina și Polonia ceapa este vândută la cele mai mari prețuri din Europa

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Aproape în toate țările europene se înregistrează o creștere a prețurilor pentru ceapă, iar în prezent, cele mai ridicate prețuri sunt înregistrate în Polonia, Ucraina și Țările de Jos, scrie EastFruit.

Potrivit informațiilor furnizate, vânzătorii de ceapă din Țările de Jos au declarat prețuri pentru ceapă de 0,65-0,67 euro/kg. În același timp, aceștia confirmă faptul că, cererea este cu greu acoperită din cauza lipsei producției interne suficiente și caută activ alternative în alte țări europene.

Rusia a fost singura țară din regiunea de monitorizare, unde prețul pentru ceapă continuă să scadă activ. În ciuda creșterii prețurilor în țările învecinate și a începutului noului sezon în Asia Centrală, ceapa în Rusia devine din ce în ce mai ieftină, înregistrând reduceri de preț încă de la începutul lunii aprilie. Iar în Uzbekistan și Tadjikistan a început sezonul cepei timpurii, ceea ce stimulează fermierii ruși să vândă stocurile din 2018 și mai rapid.

În același timp, pe piața poloneză, prețurile la ceapă variază între 0,60-0,70 euro/kg, Polonia fiind nevoită să importe din alte țări pentru a acoperi cererea. În Austria, prețurile sunt relativ mai mici și nu depășesc 0,62 euro/kg.

Ucraina a fost printre țările-lider în care prețurile au înregistrat creșteri substanțiale, astfel, cifrele au reușit să bată recordurile din anii precedenți, crescând până la sfârșitul săptămânii cu 30%, până la 82 cenți per kg. După cum au raportat anterior analiștii Asociației ucrainene a producătorilor de fructe și legume (UPOA), prețurile sunt în continuă creștere datorită cererii sporite pentru export.

Prețurile în Republica Moldova au scăzut ușor față de săptămâna precedentă, astfel, ceapa este vândută cu prețul de 0,4-0,45 euro/kilogram.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›