FOTO:diabetesnsw.com.au
- pub -

Indicele FAO pentru prețurile la alimente a crescut în luna martie, determinat de creșterea robustă a prețurilor la cereale și la produsele lactate.

În luna martie, indicele a înregistrat o medie de 172,8 puncte, cu 1,1% mai mult decât în februarie și cu 0,7% peste valoarea sa de anul trecut. Scăderea estimărilor prețului la zahăr și mai ales la uleiurile vegetale a fost mai mult decât compensată de creșterile la porumb, grâu și mai ales la produsele lactate.

Indicele FAO pentru prețurile la alimente este un indice calculat în baza tranzacțiilor care urmărește prețurile pieței internaționale pentru cinci grupuri principale de produse alimentare.

- pub -

Indicele FAO pentru prețurile la produsele lactate a fost cu 3,3% mai mare în martie, pe măsură ce cererea globală puternică a împins în sus prețurile la unt, brânză și lapte praf integral.

Astfel, indicele FAO pentru prețurile la zahăr a scăzut cu 3,4%, ajungând la 27,5% sub valoarea sa din martie 2017, datorită disponibilităților mari de export.

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a scăzut modest datorită scăderilor de preț la uleiurile din soia, rapiță și uleiul de floarea-soarelui, în timp ce prețurile la uleiul de palmier au crescut, susținute de așteptările ca Uniunea Europeană să reia importurile de biodiesel pe bază de ulei de palmier din Indonezia.

Indicele FAO pentru prețurile la carne a rămas în mare parte neschimbat din februarie, deoarece prețurile la carnea de bovine au scăzut, iar cele pentru carnea de ovine și porc au crescut pe fondul cererii puternice de import, în special din partea Chinei.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here