FOTO:diabetesnsw.com.au
- pub -

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare în aprilie a rămas în linii mari stabil, cu o medie de 173,5 puncte, fiind în creștere ușoară față de luna martie și mai mare cu 2,7% decât în aceeași lună a anului 2017.

Totodată, indicele FAO pentru prețurile la produsele lactate a crescut cu 3,4% față de luna martie, reflectând cererea robustă pentru toate produsele lactate și preocupările legate de disponibilitățile de export în Noua Zeelandă.

Au fost înregistrate scăderi în luna aprilie cu privire la ceilalți trei subindicatori. Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a scăzut cu 1,4% din luna martie, în timp ce indicele FAO pentru prețurile la carne a scăzut cu 0,9%.

- pub -

În același timp, indicele FAO pentru prețurile la zahăr a scăzut cu 4,8% în luna aprilie față de luna precedentă, continuând un declin care a început în decembrie anul trecut fiind acum în medie cu 24% mai mic decât în aprilie 2017. Scăderea prețurilor a fost rezultatul unei aprovizionări excesive cauzate de randamentele record din Thailanda și India, al doilea mare producător de zahăr, precum și de deprecierea monedei naționale braziliene, cel mai mare producător de zahăr din lume.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here