marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeInsaid - fungicid eficient în controlul bolilor la cartof, viță de vie și măr

Insaid – fungicid eficient în controlul bolilor la cartof, viță de vie și măr

Recomandate

Inside® este un fungicid de contact combinat și cu acțiune local-sistemică omologat pentru controlul bolilor la culturile de cartof (controlul manei și alternariozei), viță de vie (controlul manei) și măr (controlul rapănului).

Avantajele fungicidului Insaid:

  • oprirea rapidă a dezvoltării bolilor și protecția pe termen lung a culturilor;
  • prevenirea eficientă și controlul agenților patogeni prin mecanismul de acţiune multidirectional;
  • protecție fiabilă a frunzelor, tulpinilor și tuberculilor de cartof de mană și alternarioză;
  • rezistență la spălare de precipitații si apă de irigare;
  • component ideal de antirezistență, eficient în sistemele integrate de protecție.

Substanță activă: dimetomorf+fluazinam, (200+200) g/l.

Forma preparativă: suspensie concentrată.

Mecanism de acțiune: dimetomorful este un fungicid sistemic pentru lupta împotriva bolilor cauzate de agenți patogeni din clasa Oomycetes. În mod deosebit, eficient împotriva manei cartofului și viței de vie. Are o lungă acțiune de prevenire și combatere.

Nu provoacă rezistență încrucișată cu cele mai des folosite fungicide ce includ alte substanțe active chimice, indispensabil și eficient pentru prevenirea infectării tuberculilor.

Fluazinamul inhibă formarea zoosporilor, formarea apresorilor, introducerea și creșterea hifelor patogene. Protejează plantele până la 8 – 10 zile. Activitatea ridicată împotriva zoosporilor agentului patogen al manei cartofului face ca fluazinamul să fie indispensabil și mai ales eficient pentru prevenirea infecției pe tuberculi.

Viteza impactului: Insaid® începe să protejeze plantele imediat după tratarea acestora.

Perioada de protecție: efectul protector al fungicidului în cazul unor plantații un grad sporit de infecție este de 7 – 10 zile, ca măsură preventivă planificată – 10 – 14 zile de la prelucrare, în functie de condițiile meteorologice și nivelul de infectare, stabilitatea soiului, tipul sistemului de irigare.

Recomandări de utilizare: prelucrarea cartofului se efectuează în perioada de vegetație: primul tratament – nu mai târziu de faza de închidere a rândurilor, ulterioare – la un interval de 7 – 10 zile. Numărul maxim de tratamente – 4. 

Insaid® poate fi utilizat în toate etapele de dezvoltare la: cartof, realizându-se tratamente până la 20 de zile înainte de recoltare, deoarece tratarea previne infectarea tuberculilor de cartofi.

Prelucrarea podgoriilor se realizează în perioada de vegetaţie: prima – profilactic, până la înflorire, ulterior – la un interval de 10 – 14 zile. Numărul maxim de tratamente – 3.

Recomandări la utilizare:

Fitotoxicitate: la respectarea reglementărilor de utilizare manifestarea fitotoxicităţii este foarte puțin probabilă. Cu toate acestea, riscurile trebuie luate în considerare.

Posibilitate de rezistență: la respectarea reglementărilor de utilizare, dezvoltarea rezistenței organismelor patogene la produs este puțin probabilă.

Pentru a preveni apariția acesteia, este recomandat să folosiți fungicide alternative din diferite clase, ce conțin substanțe chimice cu mecanism diferit de acţiune sau să folosiți amestecurile lor.

Compatibilitate: Insaid® este compatibil cu alte pesticide, cu excepţia preparatelor cu aciditate puternică sau reacție puternic alcalină.

Consumul soluției de lucru: cartof – 200 – 400 l/ha, vița de vie – 800 – 1000 l/ha.

Mai multe detalii, aflați de la distribuitorii companiei Avgust.

Avgust
Avgust
„Avgust” - cea mai mare companie din Federația Rusă pentru producerea, dezvoltarea și suport tehnologico-informațional privind utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Citește și ›

Advertoriale