marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeIntrada - fungicid cu eficiență sporită pentru controlul bolilor la legume

Intrada – fungicid cu eficiență sporită pentru controlul bolilor la legume

Recomandate

Intrada® este un fungicid pe bază de Azoxistrobin, 250 g/l, foarte eficient în protecția culturilor de legume de diferite boli, având atât efect profilactic, cât și curativ.

Avantajele preparatului:

  • eficiență ridicată împotriva unui șir de boli ale culturilor legumicole;
  • protecția fiabilă a cartofilor de rizoctonioză si râia argintie, stimulator pentru dezvoltarea rădăcinilor, stolonilor și tuberculilor;
  • dubla acțiune – de contact si sistemică;
  • efect profilactic și curativ pe termen lung;
  • stimularea procesului de fotosinteză și menținerea sănătoasă a aparatului fotosintetic al plantelor.

Forma preparativă: suspensie concentrată.

Mecanism de acțiune:  preventiv și curativ.

Azoxistrobin perturbă activitatea mitocondriilor ciupercilor patogene, inhibă formarea și creșterea sporilor în miceliul ciupercii. Are un pozitiv efect fiziologic asupra plantelor, îmbunătățește calitatea recoltei.

Viteza impactului:

Intrada® începe să funcționeze imediat după aplicare. Azoxistrobin este un inhibitor cu acţiune rapidă asupra sporilor patogeni.

Perioada de protectie: până la 6 săptămâni de la data tratamentului, în funcție de condițiile meteorologice și nivelul de infectare.

Recomandări de utilizare: în general, se recomandă două tratamente în timpul perioadei de vegetație, iar numărul maxim admis de tratamente este trei:

  • la tomate – după înflorirea 1-2 inflorescențe, ulterior – după 7 – 14 zile;
  • la castraveți – înainte și după înflorire, ulterior – după 7-14 zile;
  • la cartof – se recomandă a realiza tratarea tuberculilor în scopul prevenirii bolilor.

Fitotoxicitate: cu respectarea strictă a reglementărilor de aplicare, tratamentul nu este fitotoxic pentru culturi.

Compatibilitate: Intrada® este compatibil cu alte pesticide, cu excepţia preparatelor cu aciditate puternică sau reacție puternic alcalină.

Consumul soluției de lucru:

  • tomate în câmp deschis – până la 600 l/ha, spații protejate – până la 1000l/ha.
  • castraveți în câmp deschis – până la 800l/ha, în spații protejate – până la 1500l/ha.
  • cartof – 70-120 l.

Recomandări la aplicare:

CulturăAgentul patogenNorma de consum, l/ha
TomateMana (Phytophthora infestans)0,6
Cartof Rizoctonioza (Rhizoctonia solani)
Râia argintie (Helminthosporium solani)
0,8-1
Castraveți Mana (Pseudoperonospora cubensis)
Făinare (Sphaerotheca fuliginea)
0,6
Avgust
Avgust
„Avgust” - cea mai mare companie din Federația Rusă pentru producerea, dezvoltarea și suport tehnologico-informațional privind utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Citește și ›

Advertoriale