‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriInvestitori germani, interesați în construirea de centrale de biogaz în Moldova

Investitori germani, interesați în construirea de centrale de biogaz în Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vladimir Bolea, Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a avut o întrevedere constructivă cu domnul Hans-Gerd Spelleken din Germania, un manager dedicat implementării mai multor proiecte în Republica Moldova, printre care se remarcă un proiect de energie verde.

Domnul Spelleken propune utilizarea deșeurilor vegetale și a dejecțiilor provenite de la fermele zootehnice pentru producerea biogazului.

Valorificarea acestor resurse ar reduce dependența de sursele tradiționale de energie, având în același timp un impact pozitiv asupra mediului și salubrizării localităților.

Prima stație de biogaz va fi implementată la Coșnița, unde există o fermă de porcine și activează Grupul de Acțiune Locală „Inima Nistrului” (GAL).

Modelul propus de Hans – Gerd Spelleken va fi ulterior replicat în alte localități.

Vicepremierul Vladimir Bolea a salutat inițiativa investitorului german și a propus soluții variate care să fie adaptabile pentru diverse zone ale Moldovei.

‹ adv ›

Vicepremierul a subliniat că o astfel de activitate ar diversifica culturile agricole crescute și oportunitățile de reducere a costurilor de producție, totoodată, ar face sectorul mai puțin vulnerabil la schimbările climatice.

„Suntem interesați în promovarea energiei verzi”, a declarat Vladimir Bolea.

„Avem resurse de deșeuri vegetale, iar conștientizarea comunităților rurale că pot genera energie este esențială. Modelul propus de Germania, cu cele 1.000 de cooperative energetice cetățenești, poate fi implementat și în Moldova”.

Investitorii germani manifestă interes în construirea de centrale de biogaz noi și profitabile în întreaga țară. Această colaborare reprezintă nu doar un pas către independența energetică, ci și un exemplu de parteneriat internațional pentru dezvoltare durabilă.

‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Buna ziua .Asigurarea cu materie primă (deşeuri) pentru instalaţie de biogaz dispunem prin parteneriat al GAL ,,TREI COLINE”, SRL,,BIOSUCCES” -sere pentru legume extratimpurii, culturi ecologice cu obiectiv înbunătăţirea structurii solurilor, cu acces drum asfaltat,curent electric 380 şi cămeri supravegere, G.Ţ.Golban Ilie Trofim- 5000 capete răţe- ouă pentru incubare,G.Ţ.Popescu Afanase Simion-bovine 50 capete.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›