‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 12 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriItalia planifică să producă căpșune 10 luni pe an

Italia planifică să producă căpșune 10 luni pe an

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii din Italia în colaborare cu mai mulți experți, a elaborat o strategie de producere a căpșunelor pe parcursul a 10 luni pe an. Prima gospodărie care a aplicat această tehnologie este gospodăria „FilinaraFarm”, scrie agroportal.ua.

Producătorii de căpșune din această regiune intenționează să urmeze exemplul acestei gospodării în 2019. Fiecare dintre ei va produce căpșune într-o anumită perioadă a anului, pentru a putea livra pe piață fructe proaspete aproape tot anul, cu excepția lunilor ianuarie și februarie.

„FilinaraFarm” a prelungit perioada de recoltare a căpșunelor crescute în sistem hidroponic până la jumătatea lunii noiembrie, iar în lunile martie și aprilie 2019, așteaptă recolta de primăvară. Apoi, va urma recoltarea căpșunelor crescute în tuneluri, astfel încât, această fermă să poată furniza produse pe piață timp de șapte luni pe an.

În ultimii ani, în Italia se înregistrează o creștere a cererii de căpșuni nu numai în perioada tradițională, ci pe parcursul întregului an, deoarece cercetările științifice demonstrează utilitatea fructelor proaspete de căpșun pentru sănătatea oamenilor.

„FilinaraFarm” inițial producea legume, dar recent a decis să se specializeze exclusiv pe producerea căpșunelor. Aceasta a înregistrat rezultate bune de producție din primul an. În total, în fermă au fost plantate 6.000 de plante de soiuri timpurii și semitimpurii.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›