‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleItalia - prima țară din lume care include cursul obligatoriu despre schimbările climaterice în...

Italia – prima țară din lume care include cursul obligatoriu despre schimbările climaterice în școli

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Începând cu anul școlar 2020, în școlile din Italia elevii vor învăța despre schimbările climaterice și impactul acestora asupra planetei datorită unui curs obligatoriu. Astfel, Italia își propune să educe o generație de tineri care vor avea mai multă grijă față de mediu, scrie independent.co.uk.

Potrivit lui Lorenzo Fioramonti, ministrul Educației, vor fi 33 de ore pe an încorporate în programul de învățământ. Generațiile viitoare ale Italiei vor fi mai informate ca niciodată despre riscurile cu care se confruntă planeta noastră. Această schimbare este doar o parte a efortului general al Italiei de a pune viabilitatea și climatul în centrul educației.

„Ideea este că cetățenii viitorului trebuie să fie pregătiți pentru schimbările climatice. Pentru a face acest lucru, orele de predare obligatorii vor fi incluse în orele civice existente. În plus, sustenabilitatea va începe să apară ca subiect la orele tradiționale precum geografia, matematica și fizica”, a menționat purtătorul de cuvânt al lui Fioramonti, Vincenzo Cramarossa.

Pentru a ghida proiectul, ministerul a creat un grup de experți, oameni de știință precum Jeffrey D. Sachs, directorul Centrului pentru Dezvoltare Durabilă al Universității Columbia și teoreticianul american Jeremy Rifkin.

„Vreau să fac din sistemul de învățământ italian primul sistem de învățământ care pune mediul și societatea în centrul a tot ceea ce învățăm la școală”, a spus Fioramonti.

FOTO: imagine simbol, sursa: fuzibrite-consulting.com

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›