‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIurie Ușurelu: Agricultura din Moldova se dezvoltă cu pași mari

Iurie Ușurelu: Agricultura din Moldova se dezvoltă cu pași mari

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Iurie Ușurelu viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) consideră că agricultura din Moldova se dezvoltă cu pași mari. Afirmația a fost făcută în cadrul ceremoniei de deschidere a expoziției Moldagrotech-2017 (primăvara).

„Sunt foarte mândru de faptul că la expoziția de astăzi sunt atât de mulți vizitatori. Și asta nu este în zadar. Expoziția Moldagrotech face parte din cele trei expoziții principale – expoziția începutului unui an agricol. Și dacă în sectorul agricol vedem așa interes asta înseamnă că sectorul agricol se dezvoltă și are un mare potențial. Și partenerii de dezvoltare a sectorului agricol au încredere în noi. Asta înseamnă că suntem pe calea cea dreapta”, a spus Ușurelu.

Acesta a adăugat că agricultura din Moldova se modernizează și drept exemplu ar putea servi prezența companiilor internaționale care și-au manifestat interesul de a participa la aceasta expoziție.

De asemenea, Iurie Ușurelu a menționat că în cadrul expoziției vizitatorii vor putea vedea realizările științifice ale savanților din Moldova în domeniul agricol.

„Prezența oamenilor de știință cu realizările pe care le avem, cu instituțiile de producere a semințelor, de reproducere denotă faptul că agricultura din Moldova se dezvoltă cu pași mari, cu pași fermi”, a mai spus Ușurelu.

Expoziția „MOLDAGROTECH-2017” (spring) se află la cea de-a 32-a ediție și se va desfășura în perioada 15-18 martie 2017 la MOLDEXPO.

În cadrul expoziției vor fi organizate seminare și mese rotunde cu tematici, strategiile de cercetare, inovare și transfer tehnologic în horticultură, vinificație, producerea semințelor, tehnologii alimentare precum și elaborările tehnico-științifice în mecanizarea agriculturii de instituțiile științifice din ramură.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va prezenta participanților noile prevederi și principiile Regulamentului de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2017.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›