FOTO: Agrobiznes
- pub -

Din 2015 și până în prezent, întreprinderea mixtă moldo-belarusă de asamblare a tractoarelor „Belarus” din satul Tomai, UTA Găgăuzia, a vândut peste 70 de tractoare cu capacitate mică și medie.

Ivan Nedov, directorul întreprinderii, a comunicat pentru Agrobiznes, în cadrul expoziției de tehnică agricolă organizată cu ocazia desfășurării Forumului Economic Moldova-Belarus, că portofoliul clienților este foarte divers.

FOTO: Agrobiznes

„Uzina noastră se ocupă cu asamblarea tractoarelor de capacitate mică și medie, în baza pieselor livrate din Belarus. Acest proiect a început în anul 2015 și până la momentul dat, am reușit să dezvoltăm și să promovăm modelele menționate. Totodată, am prezentat tehnica noastră producătorilor agricoli din Republica Moldova și constatăm că fermieri de la noi sunt interesați de ea. Mai mult ca atât, putem spune că tractoarele noastre sunt cele mai solicitate și accesibile. Cele mai importante caracteristici ale tractoarelor sunt, în primul rând raportul calitate-preț, după care vorbim despre brandul Belarus, pe care producătorii agricoli îl cunosc încă de pe timpurile URSS ca fiind unul destul de calitativ pentru prelucrarea terenurilor agricole. Posibilitățile funcționale sunt ample și nu cedează cu nimic tractoarelor de la alți producători din Europa. În tot acest timp am reușit să vindem circa 70 de tractoare în Republica Moldova, iar aria geografică a fermierilor care și-au cumpărat un tractor de la noi este destul de mare, adică producători de la Nord, Centru și Sudul Republicii Moldova. În mare parte, cumpără fermierii care gestionează livezi și vii cu o suprafață de la 10 până la 20 sau chiar 50 ha”, a conchis Ivan Nedov.

Menționăm că, joi, 19 aprilie, în contextul Forumului Economic Moldova-Belarus a fost inaugurată, în incinta Palatului Republicii din Chișinău, o expoziție de tehnică și mărfuri din Republica Belarus. Forumul de afaceri reprezintă o platformă eficientă pentru negocierile dintre antreprenorii din cele două țări.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here