‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleLa ce preţ a fost vândut pachetul de aproape 23% din acţiunile vinăriei Purcari

La ce preţ a fost vândut pachetul de aproape 23% din acţiunile vinăriei Purcari

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Lorimer Ventures, societate înregistrată în Cipru de fondul Horizon Capital, activi pe piața din Moldova și Ucraina, și-a vândut printr-o ofertă publică accelerată de vânzare participația sa de aproape 23% din acțiunile producătorului de vinuri Purcari. Preţul de vânzare a fost mai mic cu 7% faţă de închiderea din şedinţa din 2 octombrie, tranzacţia fiind înregistrată pe 3 octombrie, după-amiază în sistemul Bursei de la București, scrie Mold-street.

Lorimer Ventures, societate înregistrată în Cipru şi al doilea cel mai mare acţionar al producătorului de vinuri Purcari (simbol bursier WINE), a lichidat deţinerea de 22,7% pe care o avea la companie, prin intermediul unei oferte accelerate, pentru 91 milioane de lei românești, sau circa 19,2 milioane de euro.

Altfel spus, valoarea Purcari Wineries Plc (Brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) se ridică la circa 85 milioane de euro. Cine a cumpărat încă nu s-a anunțat, dar Purcari menţionează că este vorba de mai mulţi cumpărători.

„Înțelegem necesitatea fondurilor de private-equity de a ieși din acționariat, în special după o durată a investiției de 9 ani. În același timp, rămânem deschiși pentru o eventuală potențială revenire a Horizon Capital în acționariatul Purcari prin fondurile mai noi sau viitoare. Ca și Fondator și CEO Purcari, salut investitorii instituționali care au achiziționat acest pachet de acțiuni și ne angajăm să continuăm să creăm valoare și să livrăm randamente superioare pentru toți acționarii noștri”, a spus Victor Bostan, Fondator și CEO al Purcari Wineries.

Horizon Capital este o firmă de capital privat cu peste 850 de milioane de dolari (776 de milioane de euro) sub administrare şi a fost acționar la Purcari din 2010 prin EEGF II, fondul său de 370 milioane de dolari din anul 2008.

Fondată în 1827, Purcari Wineries Plc este unul din cele mai mari grupuri vinicole și de brandy din Regiunea Europei Centrale și de Est. Grupul gestionează peste 1.392 hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Purcari este lider în segmentul vinurilor premium din România, cu o cotă de 25%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de țări. Din februarie 2018, grupul este listat la Bursa de Valori București.

Activele totale ale Purcari erau, la data de 30 iunie 2019, de 631,10 milioane lei româneşti, în creștere cu 103,30% față de cele de 310,43 milioane lei, de la sfârșitul anului trecut.

‹ adv ›

Pe 28 februarie 2019, grupul a finalizat achiziția activelor cramei Vismos în Moldova, inclusiv 263 hectare de viță de vie și o platformă de producere pentru vinificația primară, capabilă să proceseze până la 8.000 tone de struguri (echivalentul a circa 5,0 milioane litri de vin sau 6,7 milioane sticle).

Tranzacția a fost structurată ca și achiziție de active, cu plata în două tranșe, 0,76 milioane euro fiind plătite la încheierea tranzacției și 1,49 milioane euro urmând a fi platite până în martie 2020.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›