‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a fost inaugurat un centru tehnico-didactic în valoare...

La Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a fost inaugurat un centru tehnico-didactic în valoare de 787 de mii de euro

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Construcția și dotarea Centrului tehnico-didactic în mecanică agricolă de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au fost finalizate, cu o investiție totală de 787 mii euro.

Centrul este echipat cu dispozitive de ultimă generație, necesare pentru pregătirea practică a elevilor și a agenților economici din Soroca.

Astăzi, a avut loc evenimentul de inaugurare, la care a participat vicepremierul Vladimir Bolea:

„Astăzi suntem martorii unui moment important în eforturile Guvernului de a dezvolta educația în Republica Moldova.

Educația este fundamentul dezvoltării armonioase a statului nostru, iar investițiile în acest sector sunt esențiale pentru viitorul Moldovei.

Acest centru, dotat cu echipamente agricole moderne, va oferi studenților noștri posibilitatea de a învăța tehnologii de ultimă generație, pregătindu-i pentru a deveni specialiști calificați în domeniul agricol”.

Peste 440 de elevi vor beneficia de condiții moderne de studiu care respectă standardele europene de calitate și corespund cerințelor curiculare actuale.

Investiția de 787 mii euro a fost realizată de către Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul Băncii Europene de Investiții, în cadrul proiectului „Livada Moldovei”, inițiat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Urmare a deciziei MAIA, Colegiul Tehnic Agricol din Soroca va beneficia și de un al doilea proiect investițional, în valoare de 168 mii euro, destinat modernizării și dotării suplimentare a Centrului Tehnico-Didactic în Mecanica Agricolă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›