‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa MAIA s-a discutat extinderea cooperării cu Agenția Cehă de Dezvoltare

La MAIA s-a discutat extinderea cooperării cu Agenția Cehă de Dezvoltare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vicepremierul Vladimir Bolea s-a întâlnit cu Michal Minčev, directorul Agenției Cehe de Dezvoltare, pentru a evalua progresul proiectelor curente finanțate de Guvernul ceh și pentru a identifica noi oportunități de colaborare.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre proiectele în derulare, care însumează investiții de peste 3 milioane de euro.

Michal Minčev a exprimat deschiderea Agenției de a continua colaborarea, propunând lansarea unui nou proiect în sectorul agricol, adaptat necesităților naționale.

Urmează că în perioada următoare, ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare să decidă direcția noului proiect, care este programat să înceapă anul viitor.

În plus, Michal Minčev a subliniat potențialul agriculturii din Republica Moldova și importanța dezvoltării acesteia.

Oficialul a adus în discuție experiența pozitivă a Republicii Cehe, unde Camerele Agricole funcționează eficient încă din anii ’90, iar membrii acestora beneficiază de avantajele aderării.

‹ adv ›

La rândul său, Vladimir Bolea a menționat că, în Republica Moldova, Camerele Agricole sunt încă în faza incipientă de creare și sunt analizate modelele europene pentru a prelua cel mai eficient sistem.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›