‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleMafia italiană, fraude de milioane din banii UE pentru agricultură

Mafia italiană, fraude de milioane din banii UE pentru agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ultimii 10 ani, mafia italiană a deturnat milioane de euro din fondurile europene pentru agricultură, potrivit unei investigații ample care s-a efectuat în Sicilia și care s-a lăsat cu 94 de arestări la mijlocul lunii ianuarie. Organizaţiile criminale şi-au diversificat din ce în ce mai mult afacerile tradiţionale de escrocherii şi furturi cu subvenţiile de la UE, care furnizează un venit mai profitabil, scrie agro-tv.ro cu referire la portalul Politico.

Un astfel de caz s-a petrecut în orașul Sicilian tortorici, când un fermier local a primit o „ofertă” neplăcută, pe care s-a dovedit că nu putea să o refuze. Gino Bontempo, un lider al mafiei locale, voia să închirieze pământul fermierului și să obțină subvenții de la UE în numele fiicei sale.

Potrivit informațiilor obținute de Politico, investigaţia dezvăluie o evoluţie semnificativă în activitatea criminală, potrivit ordinului de reţinere de 2.174 de pagini al investigatorilor. Deşi criminalii menţin activităţi criminale clasice precum drogurile şi şantajul, principala lor afacere a devenit fraudarea fondurilor UE, mai satisfăcătoare şi mai puţin riscantă.

În afară de forţarea fermierilor, clanurile au închiriat mii de hectare de teren deţinut de stat, dat în arendă. Fermierii au evitat aceste licitaţii, aşa că ameninţările explicite au fost rareori necesare. Subvenţiile UE se bazează mai mult pe a avea în posesie pământ, decât a avea producţie, aşa că organizaţiile criminale rareori se deranjează chiar să cultive ceva pe el.

Percheziţiile din ianuarie ale poliţiei italiene au vizat două clanuri mafiote din apropiere de Tortorici, în munţii Nebrodi, o zonă de teren protejat care are în jur de 86 de mii de hectare. Familiile Bontempo Scavo şi Batanezi ar fi fraudat cu aproximativ 10 milioane de euro din banii europeni.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›