‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA: Acord de Parteneriat privind dezvoltarea învățământului agroindustrial

MAIA: Acord de Parteneriat privind dezvoltarea învățământului agroindustrial

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vicepremierul Vladimir Bolea a avut astăzi o întrevedere cu managerii instituțiilor de învățământ din domeniul agroindustrial, Universitatea Tehnică a Moldovei, Colegii și Școli Profesionale.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și instituțiile de învățământ au semnat un Acord de Parteneriat, consolidând astfel susținerea și colaborarea în domeniul dezvoltării învățământului agroindustrial.

Acest parteneriat vizează, în special, organizarea și desfășurarea în comun a activităților agreate în cadrul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii și a bazei tehnico-materiale, precum și implementarea acțiunilor Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2023-2030.

Vladimir Bolea a menționat că:

„MAIA, în susținerea dezvoltării învățământului agroindustrial, se angajează să sprijine financiar, în limita mijloacelor disponibile și cu suportul donatorilor, dezvoltarea infrastructurii și a bazei tehnico-materiale ale instituțiilor de învățământ cu profil agroindustrial. Aceasta include dotarea laboratoarelor, crearea loturilor demonstrative, modernizarea infrastructurii, înființarea de noi specialități/calificări profesionale în agricultură și industria alimentară, organizarea programelor de perfecționare a cadrelor didactice specializate, precum și identificarea propunerilor de proiecte de susținere financiară și tehnică”.

Totodată, ministerul se angajează să promoveze prin politici educaționale învățământul agroindustrial și să faciliteze transferul și extinderea experiențelor, inovațiilor și bunelor practici internaționale în instituțiile de învățământ cu profil agroindustrial.

Ulterior, toți cei prezenți au semnat Acordul de Parteneriat privind dezvoltarea și susținerea învățământului cu profil agroindustrial.

‹ adv ›

Acest Acord reprezintă un pas semnificativ pentru dezvoltarea sustenabilă a învățământului agroindustrial, consolidând eforturile MAIA și a instituțiilor de învățământ pentru a forma profesioniști calificați și a contribui la avansarea sectorului agricol și industrial în Republica Moldova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›