‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
25.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA: Procedura de finanțare a GAL-urilor a demarat

MAIA: Procedura de finanțare a GAL-urilor a demarat

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că începând cu astăzi, 20 mai 2024, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură inițiază procedura de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) în cadrul Programului LEADER.

În cadrul celui de-al II-lea apel desfășurat în perioada 15 ianuarie-23 februarie 2024, au fost depuse 51 de cereri pentru selectarea grupurilor de acțiune locală și aprobarea strategiilor de dezvoltare locală pentru finanțare din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR).

Comisia de selectare și aprobare, instituită în cadrul ministerului, a evaluat cererile depuse și a examinat strategiile de dezvoltare locală conform criteriilor stabilite.

Drept urmare, au fost selectate și aprobate toate cele 51 de cereri.

Din cele 51 de grupuri de acțiune locală aprobate, 31 vor beneficia de finanțare imediată, cu o valoare totală de circa 160 000 000 lei pentru perioada 2024-2025, respectiv circa 80 000 000 lei pentru fiecare an calendaristic.

Celelalte 20 de GAL-uri vor fi finanțate pe măsură ce vor fi identificate resurse suplimentare și va fi suplinit bugetul FNDAMR.

‹ adv ›

Odată cu recepționarea deciziei ministerului, GAL-urile vor lansa apelurile locale de depunere a cererilor de finanțare a proiectelor investiționale pe teritoriale rurale acoperite de acestea.

Conform Legii nr. 50/2021, GAL-urile sunt asociații nonprofit, apolitice, cu statut de persoană juridică, create pentru elaborarea și implementarea strategiilor de dezvoltare locală în cadrul Programului LEADER, bazate pe parteneriate teritoriale între sectorul public, antreprenorial și civic.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›