‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMaia Sandu: Ne propunem să creăm în Republica Moldova o agricultură europeană

Maia Sandu: Ne propunem să creăm în Republica Moldova o agricultură europeană

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Președintele Maia Sandu a participat astăzi la o ședință extinsă cu cei mai mari angajatori și contribuabili din segmentul agroindustrial, în cadrul căreia s-a discutat despre situația din sector, scrie moldpres.ro.

Oficialul a specificat că, în pofida tuturor problemelor, în țara noastră se poate face agricultură performantă. 

„Putem ajuta agricultorii să fie competitivi și să câștige mai mult. Este necesar să îmbunătățim modul în care facem agricultură și să livrăm produsele noastre pe piața externă. Ne propunem să folosim toate oportunitățile. Provocările sunt mari, de aceea vom continua să susținem fermierii și agricultorii corecți, care plătesc impozite. Ne dorim ca până în anul 2030 să aducem UE acasă, să creăm o agricultură europeană în țara noastră. Moldovenii nu se tem de muncă, de aceea ne propunem să dezvoltăm o agricultură performantă, cu produse de calitate”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a specificat că agricultura este și va fi cea mai importantă verigă economică a țării. 

„Ramura se confruntă cu mai multe probleme precum: deficitul forței de muncă, veniturile mici ale agricultorilor, productivitate joasă și îndatorarea. Mult au de suferit agricultorii din sudul țării din cauza secetei. Astăzi vom discuta despre aceste probleme și eventuale soluții. Este necesar să ne reorientăm modul de producere a materiei prime și să preluăm modelele altor țări. Totodată, vom elabora un program de dezvoltare bazat pe politica comună europeană”, a menționat Vladimir Bolea.

La Chișinău astăzi are loc o ședință extinsă cu cei mai mari angajatori și contribuabili din segmentul agroindustrial privind situația din sector și examinarea politicii bugetar-fiscale. În cadrul reuniunii vor fi discutate problemele din sectorul agricol, soluții și perspective.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. O Panarama Progresista, vândută boșorogului de Soros. Această lgbsista a vândut însăși existența Moldovei, JIDANULUI ZELENSCHI și stăpânilor Amerolaci. Are impresia că este stimata. Când nu vor mai avea nevoie de ea o vor aruncă că pe ultimul gunoi. Noi cei din Romania am căutat să promovăm o suveranista, dar ne am dat seama că este o mare jarla. I a păcălit pe fraierii de români, dar „ulciorul nu merge mereu la apa”. La baie cu aceasta maimuta!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›