‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 februarie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA și GSM au semnat un Memorandum de înțelegere în scopul dezvoltării regiunilor rurale...

MAIA și GSM au semnat un Memorandum de înțelegere în scopul dezvoltării regiunilor rurale din țară

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a semnat, astăzi, un Memorandum de înțelegere cu German Sparkassenstiftung Moldova (GSM), pentru a coopera în cadrul proiectului „Acces la finanțare pentru o dezvoltare durabilă și adaptabilă la climă a zonelor rurale din Republica Moldova”.

Obiectivul proiectului este consolidarea potențialului de dezvoltare al regiunilor rurale din țara noastră prin sprijinirea unei oferte adecvate de servicii financiare, în special pentru investiții în măsuri de adaptare la climă, precum și îmbunătățirea competențelor fermierilor și întreprinderilor agricole mici și mijlocii (IMM).

Astfel, fermierii mici și mijlocii, precum și alți antreprenori din zonele rurale vor avea acces la servicii financiare, ce le vor permite să realizeze investiții în reziliența durabilă la schimbările climatice.

Băncile, instituțiile financiare nebancare și companiile de asigurări vor putea oferi produse și servicii personalizate pentru întreprinderile agricole (micro, mici și mijlocii).

De asemenea, proiectul mai prevede că, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va beneficia de suport în dezvoltarea unei platforme online pentru depunerea dosarelor aferente tuturor mecanismelor de subvenționare, în cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Proiectul și colaborarea sunt finanțate de Guvernul Germaniei prin intermediul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii