‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMajorarea prețului la făină în Rusia este asociată cu creșterea prețului la cereale în...

Majorarea prețului la făină în Rusia este asociată cu creșterea prețului la cereale în decembrie 2018

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit directorului general al Institutului pentru Studii a Pieței Agricole din Rusia (IKAR), Dmitri Rylko, creșterea semnificativă a prețului făinii în Rusia, înregistrată la începutul anului, este o consecință a creșterii prețului cerealelor care a avut loc în decembrie 2018, scrie Agroinfo.com.

Astfel, potrivit lui, costul unei tone de făină a crescut cu 500 de ruble rusești timp de două săptămâni (de la 27 decembrie 2018 până la 11 ianuarie curent), ajungând la 19.500 de ruble (inclusiv TVA).

„Majorarea era una așteptată, deoarece prețul făinii permanent crește dacă sunt mărite prețurile la cereale. Anterior, acest interval de timp era de aproximativ o lună și jumătate, iar acum perioada s-a redus la câteva săptămâni”, a spus Dmitri Rylko.

Ca răspuns la întrebarea dacă creșterea prețurilor la făină va afecta costul pâinii, Dmitry Rylko a menționat că, acest fapt poate afecta prețurile, dar nu substanțial.

Potrivit expertului, cantitatea de grâu utilizată la fabricarea produselor de panificație nu depășește 20%. În acest sens, creșterea prețului la pâine depinde mai mult de alți factori, în special de creșterea TVA. Cu toate acestea, creșterea TVA în alte industrii legate de producția de produse de panificație poate afecta costul pâinii.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›