sâmbătă, 22 iunie, 2024
16.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeMașinile de pulverizare cu volum redus - soluția perfectă pentru reducerea cheltuielilor de întreținere...

Mașinile de pulverizare cu volum redus – soluția perfectă pentru reducerea cheltuielilor de întreținere a plantațiilor

Recomandate

Principiul de bază de funcționare a sistemelor convenționale de pulverizare este de a distribui picăturile sub presiune ridicată printr-o duză îngustă. Cu toate acestea, practica este deja tehnologic depășită și are, comparativ, multe dezavantaje.

Pe lângă faptul că sistemele convenționale sporesc costurile de producție, acestea pot provoca probleme în timpul pulverizării.

Dimensiunile medii a picăturilor și greutatea relativ mare a acestora (care pot ajunge în mașinile clasice la 300μ – 500μ) nu sunt dispersate uniform, cad pe sol, iar acest lucru duce la acumularea produselor de uz fitosanitar în partea inferioară a fructului (chimicatele curg spre partea de jos a fructului sau frunzei) sau în sol. Picăturile obținute la pulverizarea convențională nu asigură acoperirea uniformă a suprafeței tratate.

Soluția – mașinile cu volum redus

Sistemul revoluționar implementat în mașinile cu volum redus permite obținerea picăturilor de dimensiuni mult mai mici și dispersia uniformă a acestora. Deși cuvântul este perceput ca „volum redus”, acesta ar trebui, de fapt, perceput ca un „volum potrivit”, în condițiile în care asigură o eficiență mult mai înaltă a lucrării de pulverizare și costuri reduse.

Dublarea suprafeței tratate cu aceeași cantitate de soluție

Mașinile fabricate după tehnologia cu volum redus, asigură micșorarea diametrului picăturii până la 50μ-100μ, iar produsul aplicat va avea eficiență maximă. Astfel, puteți majora suprafața tratată de minim 2 ori utilizând aceeași cantitate de produs ca și pentru mașinile convenționale. Particulele mici pot pătrunde în locuri inaccesibile pentru picăturile de dimensiuni mai mari și astfel obțineți un rezultat superior!

În sistemele convenționale, dimensiunile mari a picăturilor nu permit ca acestea să fie distribuite uniform, ajung doar în zona în care sunt pulverizate, apoi se scurg și duc la acumularea depunerilor și reziduurilor. Totodată, acestea au efectul unor lentile pentru razele solare, astfel provocând arsuri.

Efectul picăturilor mici este amplificat prin activarea lor prin inducție magnetică, ceea ce asigură un șir de avantaje pentru mașinile cu volum redus:

 • Îmbunătățirea revoluționară în domeniul pulverizării agricole, datorită inducției electrostatice ce asigură beneficii maxime a tehnologiei cu volum redus;
 • Picăturile încărcate negativ (-) sunt atrase de către plante (care sunt neutre ca încărcătura electrostatică), astfel acoperă nu numai partea superioară a frunzei și a fructelor, dar asigură acoperirea integrală (sub frunze, sau în jurul fiecărei bobițe în cazul strugurilor);
 • Picăturile încărcate negativ (-), prin împingere reciprocă, împiedică creșterea diametrelor lor și preparatele se împrăștie uniform pe toată suprafața tratată, inclusiv în locurile greu accesibile(struguri sau formări mai dense de fructe). Aceasta ajută la atingerea scopului de pulverizare în cel mai eficient mod prin asigurarea unei acoperiri omogene;
 • Datorită forței gravitaționale, sistemul electrostatic face economii prin blocarea picăturilor care se deplasează cu vântul și astfel nivelul de sensibilitate pentru mediu este maximizat;
 • Sistemul BOA MAK nu doar mărește eficiența pulverizării în timpul vântului, ci și crește viteza de aplicare.

Ca rezultat al studiilor de cercetare și dezvoltare realizate pe parcursul mai multor ani de către compania Boa Makine, cele mai eficiente sisteme electrostatice pot fi opțional integrate pe mașinile frecvent utilizate de producătorii din țară.

Studiile de teren demonstrează că sistemul BOA HIGH POWER ELECTROSTATIC și-a retras concurenții prin furnizarea unei inducții excelente chiar și la distanțe foarte lungi.

Compania Ozonteh pune la dispoziția producătorilor din țară cel mai eficient sistem electrostatic din lume!

Mai multe detalii: 

 • Ozonteh IMPEX, or. Straseni, sos. Chisinau nr. 69;
 • mob: +373 698 98 123 – marketing department;
 • mob: +373 698 98 987 – logistic department;
 • mob: +373 698 98 800 – technical department;
 • mob: +373 698 98 949 – spare parts department;
 • mob: +373 698 98 772 – sales department;
 • mob: +373 698 98 755 – accountancy department;

Mai multe detalii despre principiul de lucru al mașinilor cu volum redus puteți afla vizualizând acest video:

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale