FOTO: poandpo.com
- pub -

Urmare a procesului de evaluare a riscului fitosanitar la exportul merelor în starea proaspătă în Statul Israel, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a obținut permisiunea de livrare a merelor în această țară. Producătorii, însă vor trebui să respecte un set de condiții.

În primul rând, va fi nevoie de efectuat inspecția fitosanitară în livadă în perioada de vegetație cu scopul de a depista organismele dăunătoare şi inspecţia vizuală înainte de export la 2% din fructele lotului.

La perfectarea certificatului fitosanitar, exportatorul va specifica că locul de producție și lotul de fructe a fost inspectat și s-a constatat că este liber de dăunători, care prezintă pericol fitosanitar pentru țara de import.

- pub -

O condiție impusă este și utilizarea materialul de ambalare nou, pe care să fie indicată țara de origine, precum și denumirea soiului, denumirea producătorului și numărul de înregistrare oferit de ANSA. Fiecare lot va trebuie marcat de către ANSA cu o etichetă „aprobat pentru Israel”.

ANSA atenționează că prezența unuia dintre dăunătorii de relevanță fitosanitară pentru Israel va conduce la rebutul lotului infectat și la renunțarea la exportul fructelor din livada unde a fost depistat dăunătorul.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here